rug IPA

Redaktør: Co-Admin

Besvar
agerupgaard
Indlæg: 5
Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02

rug IPA

Indlæg af agerupgaard »

fik en super lækker Hopfix rug IPA ( fad )på Bishop arms i Stokholm....
Nogen der kan hjælpe ed en opskrift på noget ligende ???
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: rug IPA

Indlæg af Morten L »

Den læner sig meget op af Denny Conn's rye IPA.

Den kan du finde på Google.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
k.larsen
Indlæg: 710
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: rug IPA

Indlæg af k.larsen »

Skriv til Christian Skovdal via http://www.beerhere.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Han plejer at være meget åben og du kan sikkert få opskriften
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Re: rug IPA

Indlæg af mas »

Hej,

Christian Skovdal er gammel håndbrygger hans opskrifter ligger stadig på Beercal, for eksempel denne her:

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... ch=skovdal" onclick="window.open(this.href);return false;

Mvh

Thomas
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: rug IPA

Indlæg af Truntebryg »

Så vidt jeg kan se - så er det følgende malte der går "igen" - her fra en amerikaner..

67.7% Pale Malt(2-row) America 1.036 2
18.5 % Rye Malt America 1.030 4
7.7 % Crystal 60L America 1.034 60
3,1%. Cara-Pils Dextrine Malt 1.033 2
3.1%. Wheat Malt America 1.038 2

Den der Cara malt - kan så laves med en ½ gang mindre farvet + ½ gang mere farvet - hvis man ikke lige har noget der passer. (det kan jeg se at Christian har gjort)
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: rug IPA

Indlæg af søreno »

Man kunne tænke sig, at den lægger ig op ad ølfabrikkens rug ipa, der igen lægger sig (vist nok meget tæt) op af Denny Conns, som der står længere oppe. jeg har brygget Dennys Rye Ipa og det er en fremragende øl. Man skal dog være opmærksom på, at der er meget rug i, så det kan give problemer (det er foreløbig eneste gang, jeg har oplevet stuck mash).

VH
Søren
agerupgaard
Indlæg: 5
Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02

Re: rug IPA

Indlæg af agerupgaard »

Lyder spændende tror jeg vil prøve inden længe

Søreno : er det muligt af fingre i din bryg opskrift ??

Mvh
Lasse
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 21:45
Geografisk sted: Odense

Sv: rug IPA

Indlæg af beerbuster »

Det ER Dennys Rye-pa, vred armen lidt rundt på skovdahl (sådan i al venskabelighed til et foredrag )..bare bryg den, det er et fantastisk godt glas øl (det er hans amber iøvrigt også )

The mash is strong in this one
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: rug IPA

Indlæg af søreno »

agerupgaard skrev:Lyder spændende tror jeg vil prøve inden længe

Søreno : er det muligt af fingre i din bryg opskrift ??

Mvh
Lasse
Jeg har brygget præcis som Dennys egen opskrift. Den kan bl.a. findes her:
http://www.tastybrew.com/forum/thread/76127" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeg har brugt hans egen gær. Det er den wyeast, der hedder Dennys Favourite, men som han selv skriver, kan man fint bruge en almindeligt neutral amerikansk gær.

VH
Søren
agerupgaard
Indlæg: 5
Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02

Re: rug IPA

Indlæg af agerupgaard »

Super :-)
Har tjekket den ud men er ikke den stor haj ud i alle disse engelske måleenheder

nogen der har mængder og tider på dansk ??

På forhånd tak
Den Tørstige
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: rug IPA

Indlæg af søreno »

Det kan google klare for dig. Bare skriv fx 200 fahrenheit eller sådan noget i søgefeltet. Så skal den nok oversætte det til forståelige enheder.
agerupgaard
Indlæg: 5
Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02

Re: rug IPA

Indlæg af agerupgaard »

Ja det skal nok gå var også mere interseret i mæske skema
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: rug IPA

Indlæg af søreno »

agerupgaard skrev:Ja det skal nok gå var også mere interseret i mæske skema
Ok, det er også lidt svært at tyde udskrifterne fra promash. Den mæskes i en time ved 153 f, svarende til ca 67 grader celcius.

VH
Søren
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: rug IPA

Indlæg af Truntebryg »

Nå jeg kan jo se at de tal jeg nævnte – faktisk lige præcis er Denny Conn opskrift …

Link til opskrift http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;

Men der er lidt problemer – da jeg (og sikkert også du) lider af for høje Efficiency procenter, så bliver malt mængden mindre (det siger jo sig selv…) men derved formindskes farvemalten også = du kan ikke holde den helt samme farve. (color 21 imod 25)

Hvede malten er sikkert for at give skum …
Cara Crystal for at give farve og karamel smag.

Men Dextrin malten er jeg ikke helt med på ..

Dextrin Malt (carapils) - Balances body and flavor without adding color, aids in head retention. For any beer.

Altså tilsætter han en malt der er beregnet for lys øl (lav EBC) – og så er det en halv mørk øl. Ja det forstår jeg ikke …..

Dextriner kan man jo lave på andre måder, og skal du have rigtig god glæde af Dextrin Malten så skal den faktisk kun køre med den sidste halvdel af mæsken …

Nå købt du bare et par kg .. (og 1 kg til mig)

Humlen har jeg ikke set på endnu.
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"