rug IPA
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02
rug IPA
fik en super lækker Hopfix rug IPA ( fad )på Bishop arms i Stokholm....
Nogen der kan hjælpe ed en opskrift på noget ligende ???
Nogen der kan hjælpe ed en opskrift på noget ligende ???
Re: rug IPA
Den læner sig meget op af Denny Conn's rye IPA.
Den kan du finde på Google.
Den kan du finde på Google.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: rug IPA
Skriv til Christian Skovdal via http://www.beerhere.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Han plejer at være meget åben og du kan sikkert få opskriften
Han plejer at være meget åben og du kan sikkert få opskriften
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: rug IPA
Hej,
Christian Skovdal er gammel håndbrygger hans opskrifter ligger stadig på Beercal, for eksempel denne her:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... ch=skovdal" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh
Thomas
Christian Skovdal er gammel håndbrygger hans opskrifter ligger stadig på Beercal, for eksempel denne her:
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... ch=skovdal" onclick="window.open(this.href);return false;
Mvh
Thomas
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: rug IPA
Så vidt jeg kan se - så er det følgende malte der går "igen" - her fra en amerikaner..
67.7% Pale Malt(2-row) America 1.036 2
18.5 % Rye Malt America 1.030 4
7.7 % Crystal 60L America 1.034 60
3,1%. Cara-Pils Dextrine Malt 1.033 2
3.1%. Wheat Malt America 1.038 2
Den der Cara malt - kan så laves med en ½ gang mindre farvet + ½ gang mere farvet - hvis man ikke lige har noget der passer. (det kan jeg se at Christian har gjort)
67.7% Pale Malt(2-row) America 1.036 2
18.5 % Rye Malt America 1.030 4
7.7 % Crystal 60L America 1.034 60
3,1%. Cara-Pils Dextrine Malt 1.033 2
3.1%. Wheat Malt America 1.038 2
Den der Cara malt - kan så laves med en ½ gang mindre farvet + ½ gang mere farvet - hvis man ikke lige har noget der passer. (det kan jeg se at Christian har gjort)
Re: rug IPA
Man kunne tænke sig, at den lægger ig op ad ølfabrikkens rug ipa, der igen lægger sig (vist nok meget tæt) op af Denny Conns, som der står længere oppe. jeg har brygget Dennys Rye Ipa og det er en fremragende øl. Man skal dog være opmærksom på, at der er meget rug i, så det kan give problemer (det er foreløbig eneste gang, jeg har oplevet stuck mash).
VH
Søren
VH
Søren
-
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02
Re: rug IPA
Lyder spændende tror jeg vil prøve inden længe
Søreno : er det muligt af fingre i din bryg opskrift ??
Mvh
Lasse
Søreno : er det muligt af fingre i din bryg opskrift ??
Mvh
Lasse
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 21:45
- Geografisk sted: Odense
Sv: rug IPA
Det ER Dennys Rye-pa, vred armen lidt rundt på skovdahl (sådan i al venskabelighed til et foredrag )..bare bryg den, det er et fantastisk godt glas øl (det er hans amber iøvrigt også )
The mash is strong in this one
The mash is strong in this one
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Re: rug IPA
Jeg har brygget præcis som Dennys egen opskrift. Den kan bl.a. findes her:agerupgaard skrev:Lyder spændende tror jeg vil prøve inden længe
Søreno : er det muligt af fingre i din bryg opskrift ??
Mvh
Lasse
http://www.tastybrew.com/forum/thread/76127" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg har brugt hans egen gær. Det er den wyeast, der hedder Dennys Favourite, men som han selv skriver, kan man fint bruge en almindeligt neutral amerikansk gær.
VH
Søren
-
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02
Re: rug IPA
Super :-)
Har tjekket den ud men er ikke den stor haj ud i alle disse engelske måleenheder
nogen der har mængder og tider på dansk ??
På forhånd tak
Den Tørstige
Har tjekket den ud men er ikke den stor haj ud i alle disse engelske måleenheder
nogen der har mængder og tider på dansk ??
På forhånd tak
Den Tørstige
Re: rug IPA
Det kan google klare for dig. Bare skriv fx 200 fahrenheit eller sådan noget i søgefeltet. Så skal den nok oversætte det til forståelige enheder.
-
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 29. aug 2012, 14:02
Re: rug IPA
Ja det skal nok gå var også mere interseret i mæske skema
Re: rug IPA
Ok, det er også lidt svært at tyde udskrifterne fra promash. Den mæskes i en time ved 153 f, svarende til ca 67 grader celcius.agerupgaard skrev:Ja det skal nok gå var også mere interseret i mæske skema
VH
Søren
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: rug IPA
Nå jeg kan jo se at de tal jeg nævnte – faktisk lige præcis er Denny Conn opskrift …
Link til opskrift http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Men der er lidt problemer – da jeg (og sikkert også du) lider af for høje Efficiency procenter, så bliver malt mængden mindre (det siger jo sig selv…) men derved formindskes farvemalten også = du kan ikke holde den helt samme farve. (color 21 imod 25)
Hvede malten er sikkert for at give skum …
Cara Crystal for at give farve og karamel smag.
Men Dextrin malten er jeg ikke helt med på ..
Dextrin Malt (carapils) - Balances body and flavor without adding color, aids in head retention. For any beer.
Altså tilsætter han en malt der er beregnet for lys øl (lav EBC) – og så er det en halv mørk øl. Ja det forstår jeg ikke …..
Dextriner kan man jo lave på andre måder, og skal du have rigtig god glæde af Dextrin Malten så skal den faktisk kun køre med den sidste halvdel af mæsken …
Nå købt du bare et par kg .. (og 1 kg til mig)
Humlen har jeg ikke set på endnu.
Link til opskrift http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Men der er lidt problemer – da jeg (og sikkert også du) lider af for høje Efficiency procenter, så bliver malt mængden mindre (det siger jo sig selv…) men derved formindskes farvemalten også = du kan ikke holde den helt samme farve. (color 21 imod 25)
Hvede malten er sikkert for at give skum …
Cara Crystal for at give farve og karamel smag.
Men Dextrin malten er jeg ikke helt med på ..
Dextrin Malt (carapils) - Balances body and flavor without adding color, aids in head retention. For any beer.
Altså tilsætter han en malt der er beregnet for lys øl (lav EBC) – og så er det en halv mørk øl. Ja det forstår jeg ikke …..
Dextriner kan man jo lave på andre måder, og skal du have rigtig god glæde af Dextrin Malten så skal den faktisk kun køre med den sidste halvdel af mæsken …
Nå købt du bare et par kg .. (og 1 kg til mig)
Humlen har jeg ikke set på endnu.