Jeg har brygget rigtig mange bryg og har fundet min stil, som er de mere hummede typer.
Men nu vil jeg gerne prøve at lave noget som er mere på linie med f.eks Svaneke's stil eller Ørbæk's
forstået på den måde at de skal være bløde crowd pleasere.
Ofte når jeg har forsøgt mig lidt i den retning ender jeg alligevel ikke helt i den bløde ende.
Har I nogle gode opskrifter i den bløde - klare retning ?
Blød ale
Redaktør: Co-Admin
Blød ale
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Blød ale
Jeg brugte Beersmith til at skitsere opskriften på en Blond ale og holdt værdierne i den lave ende af skalaen (akkurat grøn). Jeg lavede 2 varianter, begge med Pale ale og caramel (var vist i forholdet 95%/5%), hvor den eneste forskel var at jeg i #1 kogte 40 gram tørret hyld med og i #2 kogte samme mængde tørret hyben med. De havde begge 2 en høj WAF faktor :-)k.larsen skrev:Jeg har brygget rigtig mange bryg og har fundet min stil, som er de mere hummede typer.
Men nu vil jeg gerne prøve at lave noget som er mere på linie med f.eks Svaneke's stil eller Ørbæk's
forstået på den måde at de skal være bløde crowd pleasere.
Ofte når jeg har forsøgt mig lidt i den retning ender jeg alligevel ikke helt i den bløde ende.
Har I nogle gode opskrifter i den bløde - klare retning ?
Venlig "Pilsen"
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Re: Blød ale
Den her var absolut en stor succes ( forsøg på at clone Ale Nr. 16 )
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
Re: Blød ale
Jeg har bemærket at man sagtens kan lave de mere humlede øl til folk og de kan godt lide dem.
Det der er afgørende er fordelingen mellem humlerne - jo mere bitterhumle jo mindre "crowd pleaser" værdi.
Det samme gælder også for restsødmen, de færreste kan lide øl med for meget sødme eller for stor krop.
Honning, hyldeblomster, kamille o.lign. er ofte med til at øge drikkeligheden for "almindelige" øldrikkere.
Sidst men ikke mindst er der en misforståelse af at farve og "fylde/styrke" hænger sammen, det kan det gøre men det modsatte kan også være tilfældet.
Skulle jeg brygge en "Crowd Pleaser" (og det har jeg gjort et par gange til fester) er de ofte med en masse pilsner malt, og så godt med LYS karamel, meget lidt bitterhumle og en masse kontinental humle (f.eks. Saaz) som aromahumle (de amerikanske er for dominerende med citrus og grannåle) det hele holdt på ca 3,5-5% abv og gæret på en forholdsvis neutral gær som S-04 (ale) eller S-23 (Lager)
Det minder lidt for meget om en slags classic, men er altid et stort hit blandt "almindelige" øldrikkere - Admin (m.fl.) har smagt et af mine "Crowd Pleaser" bryg på brewcamp og var nok ikke specielt imponeret over innovationen i øllet ;o)
Det der er afgørende er fordelingen mellem humlerne - jo mere bitterhumle jo mindre "crowd pleaser" værdi.
Det samme gælder også for restsødmen, de færreste kan lide øl med for meget sødme eller for stor krop.
Honning, hyldeblomster, kamille o.lign. er ofte med til at øge drikkeligheden for "almindelige" øldrikkere.
Sidst men ikke mindst er der en misforståelse af at farve og "fylde/styrke" hænger sammen, det kan det gøre men det modsatte kan også være tilfældet.
Skulle jeg brygge en "Crowd Pleaser" (og det har jeg gjort et par gange til fester) er de ofte med en masse pilsner malt, og så godt med LYS karamel, meget lidt bitterhumle og en masse kontinental humle (f.eks. Saaz) som aromahumle (de amerikanske er for dominerende med citrus og grannåle) det hele holdt på ca 3,5-5% abv og gæret på en forholdsvis neutral gær som S-04 (ale) eller S-23 (Lager)
Det minder lidt for meget om en slags classic, men er altid et stort hit blandt "almindelige" øldrikkere - Admin (m.fl.) har smagt et af mine "Crowd Pleaser" bryg på brewcamp og var nok ikke specielt imponeret over innovationen i øllet ;o)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Sv: Blød ale
Der fik jeg den ;-) jeg husker den nu ikke som dårlig - det øl jeg laver på arbejde er jo heller ikke altid det jeg helst vil drikke der hjemme.
Men jeg er enig i lav bitterhed og medium sødme og så en s-23 så har du en klassiker. En maltet duft forbinder de fleste med nisse øl især hvis det er mørkt - så hold dig lidt i den lyse klasse. Og så synes jeg bestemt en masse sazz er lækkert at tør humle, som de fleste nok også kan lide.
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Men jeg er enig i lav bitterhed og medium sødme og så en s-23 så har du en klassiker. En maltet duft forbinder de fleste med nisse øl især hvis det er mørkt - så hold dig lidt i den lyse klasse. Og så synes jeg bestemt en masse sazz er lækkert at tør humle, som de fleste nok også kan lide.
Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Blød ale
Jeg bryggede nedenstående i foråret og den var bestemt en crowd pleaser
Batch Size: 22.00 l Style: Amerikansk pale ale ( 4F)
Boil Size: 26.74 l Style Guide: FADØL 2007
Color: 9.4 EBC Equipment: Anders' Udstyr
Bitterness: 33.1 IBUs Boil Time: 90 min
Est OG: 1.051 (12.5° P) Mash Profile: Single Infusion, Light Body
Est FG: 1.009 SG (2.2° P) Fermentation: Ale, Two Stage
ABV: 5.5% Taste Rating: 30.0
Ingredients
Amount Name Type #
4.50 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1
400.0 g Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 2
21.0 g Pacific Gem [12.1%] - Boil 80 min Hops 3
15.0 g Wai iti [2.6%] - Boil 20 min Hops 4
10.00 g Irish Moss (Boil 10 min) Misc 5
10.0 g Wai Iti [2.6%] - Steep 1 min Hops 6
10.0 g Wai Iti [2.6%] - Steep 10 min Hops 7
1 pkgs California Ale (White Labs #WLP001) Yeast 8
65.0 g Wai Iti [2.6%] - Dry Hop 7 days Hops 9
Notes
Gæren er en WLP 090 San Diego Super Yeast
Batch Size: 22.00 l Style: Amerikansk pale ale ( 4F)
Boil Size: 26.74 l Style Guide: FADØL 2007
Color: 9.4 EBC Equipment: Anders' Udstyr
Bitterness: 33.1 IBUs Boil Time: 90 min
Est OG: 1.051 (12.5° P) Mash Profile: Single Infusion, Light Body
Est FG: 1.009 SG (2.2° P) Fermentation: Ale, Two Stage
ABV: 5.5% Taste Rating: 30.0
Ingredients
Amount Name Type #
4.50 kg Pale Malt, Maris Otter (5.9 EBC) Grain 1
400.0 g Wheat Malt, Ger (3.9 EBC) Grain 2
21.0 g Pacific Gem [12.1%] - Boil 80 min Hops 3
15.0 g Wai iti [2.6%] - Boil 20 min Hops 4
10.00 g Irish Moss (Boil 10 min) Misc 5
10.0 g Wai Iti [2.6%] - Steep 1 min Hops 6
10.0 g Wai Iti [2.6%] - Steep 10 min Hops 7
1 pkgs California Ale (White Labs #WLP001) Yeast 8
65.0 g Wai Iti [2.6%] - Dry Hop 7 days Hops 9
Notes
Gæren er en WLP 090 San Diego Super Yeast
Re: Sv: Blød ale
Nej, det husker jeg heller ikke du sagde, men hånden på hjertet så var det nok ikke et af mine bedste bryg ;o)admin skrev:Der fik jeg den ;-) jeg husker den nu ikke som dårlig
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39