Nytår's øl ?

Redaktør: Co-Admin

Besvar
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 09:01
Geografisk sted: Brønderselv

Nytår's øl ?

Indlæg af RasmusT »

Hej

Er der nogen der har en ide til en nytårs øl? Fyr løs. Husk man skal
kunne serverer den for gæster og den skal være nemt drikkelig.

Mvh.
Rasmus
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 20:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af janriis »

Ville nok gå efter en wit eller hefe med hint af hyld, citron og/eller måske lidt kiwi. Du kunne omstikke på stykker af kiwifrugt og når den skal serveres kunne det være med en skive frugt i som en slags aperitif.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 09:01
Geografisk sted: Brønderselv

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af RasmusT »

Har noget hvede lager og det var også min tanke. Men jeg har to gæster der ikke kan lide det..
:(

/Rasmus
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Sv: Nytår's øl ?

Indlæg af admin »

Spørgsmålet var også oppe sidste år, prøv at søge lidt efter det.

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Morras
Indlæg: 66
Tilmeldt: 29. jun 2012, 23:07

Nytår's øl ?

Indlæg af Morras »

Kølsch
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 09:01
Geografisk sted: Brønderselv

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af RasmusT »

Tak for hint med tidligere tråd..
Jeg læste lidt på tråden. Og er kommet frem til følgende.
Jeg vil lave noget med let sødme og lidt bitter så det er til at drikke en hel aften. Der ud over lav %
Min ide ser sådan ud.. I må meget gerne komme men en konstruktiv kommentar.

EBC 25
IBU 35
ABV 4,4%

7546,54 g Pilsner (2 Row) Bel (3,9 EBC) Grain 1 89,9 %
707,83 g Wheat Malt, Bel (3,9 EBC) Grain 2 8,4 %
139,35 g Black Malt - Fawcett (1300,0 EBC) Grain 3 1,7 %
30,88 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 60,0 min Hop 4 17,8 IBUs
30,88 g Northern Brewer [8,50 %] - Boil 25,0 min Hop 5 12,4 IBUs
41,18 g Hallertauer [4,80 %] - Boil 10,0 min Hop 6 4,9 IBUs
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04)

Mæsk ved 68g i 75 min
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af Morten L »

Mit råd vil være at droppe black malt, den medfører ikke noget godt i en øl der skal drikkes så hurtigt.
Heller ikke selvom andelen er lav.

Hvis du vil have mere farve og fylde kan du bruge en cara-/crystalmalt i stedet.

Mæskningen vil jeg i stedet lave til 68-69º i 45 minutter for at få en lidt mere fyldig øl.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 09:01
Geografisk sted: Brønderselv

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af RasmusT »

tak for svar morten.. Jeg prøver.
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 09:01
Geografisk sted: Brønderselv

Re: Nytår's øl ?

Indlæg af RasmusT »

Her er det færdige resultat.. Jeg ville gerne uploade den det rigtige sted.
Men ved ikke helt hvor det rigtige sted er :) Håber der er en der kan hjælpe med det.

Gylden, Pilsner smag med lidt sødme og ok humle. Tror nemt den kan drikkes en hel aften.
Vedhæftede filer
Nytårs Bryg.bsmx
(16.45 KiB) Downloadet 664 gange
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"