Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Redaktør: Co-Admin

Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Flor »

Jeg har brygget nedenstående med Truntebrygs Mauri gær , og har lige smagt den i dag efter en lille uges gæring , haløj det bliver rigtigt godt


http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... earch=flor" onclick="window.open(this.href);return false;
Senest rettet af Flor 12. jan 2013, 09:01, rettet i alt 1 gang.
Bryghuset Flor
Fotojensen
Indlæg: 630
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Fotojensen »

Ja men det glæder jeg mig til at bruge så, skal brygge pils på torsdag.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Truntebryg »

Har desværre ikke selv brygget i lang tid - men jo der er absolut kun positive feedbacks indtil nu. (og der er flere bryg på vej - desværre ikke her ;-)
RasmusT
Indlæg: 100
Tilmeldt: 21. maj 2012, 08:01
Geografisk sted: Brønderselv

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af RasmusT »

Jeg har brygget på de 3 gær typer. Og er meget positivt overrasket. Hvede gær blev brugt til den bedste Wiezen jeg har lavet til dato!
Jeg har ikke haft problemer med nogen af gær typerne. Så hvis du bestiller igen vil jeg gerne ha noget med!
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Sv: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af admin »

Jeg vil også gerne være med i et genkøb.

Sendt fra min GT-I9100 med Tapatalk2
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af janriis »

Jeg bryggede en amber ale for 14 dage siden og endte på 1070 (lidt for højt). Brugte en pakke af Mauribrew Ale. Nu 14 dage senere er den kun gæret ned til 1030. Det har jeg aldrig oplevet før med s04, T58 eller andre gærtyper (30+ bryg).

At det skulle ske for det bryg der skal bruges til min kones 40 års fødselsdag er bare surt.

Vilmdet kunne drikkes alligevel eller har jeg 50 liter kloakbryg?
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Morten L »

janriis skrev:Jeg bryggede en amber ale for 14 dage siden og endte på 1070 (lidt for højt). Brugte en pakke af Mauribrew Ale. Nu 14 dage senere er den kun gæret ned til 1030. Det har jeg aldrig oplevet før med s04, T58 eller andre gærtyper (30+ bryg).

At det skulle ske for det bryg der skal bruges til min kones 40 års fødselsdag er bare surt.

Vilmdet kunne drikkes alligevel eller har jeg 50 liter kloakbryg?
Hvor mange liter til én pakke gær?

Selvom der er lidt mere i pakkerne har du underpitchet en hel del hvis du har brygget 20 liter.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af janriis »

Morten L skrev:
janriis skrev:Jeg bryggede en amber ale for 14 dage siden og endte på 1070 (lidt for højt). Brugte en pakke af Mauribrew Ale. Nu 14 dage senere er den kun gæret ned til 1030. Det har jeg aldrig oplevet før med s04, T58 eller andre gærtyper (30+ bryg).

At det skulle ske for det bryg der skal bruges til min kones 40 års fødselsdag er bare surt.

Vilmdet kunne drikkes alligevel eller har jeg 50 liter kloakbryg?
Hvor mange liter til én pakke gær?

Selvom der er lidt mere i pakkerne har du underpitchet en hel del hvis du har brygget 20 liter.
55 liter urt og en pakke a 80 gram mauri ale gær. Svarer til 1 1/3 normal pakke (20 gram) pr. 20 liter. Så det er vel ikke underpitchet ?
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Nimbus39 »

janriis skrev: 55 liter urt og en pakke a 80 gram mauri ale gær. Svarer til 1 1/3 normal pakke (20 gram) pr. 20 liter. Så det er vel ikke underpitchet ?
Øhh.... plejer der ikke at være ca. 11g i et brev fra fermentis?
Det passer normalt til 20L (hvis man tror fermentis selv) så jeg tvivler på at du har underpitchet hvis du har brugt 80g til 55L. Det er næsten omvendt:
11g/20L = 0,55 g./L.
80g/55L = 1,5 g./L.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af janriis »

Jo det er vist rigtigt. Det var også en voldsom stormgæring :-)
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Nimbus39 »

Fandt lige den her:
http://www.maurivin.com/upload/MAURIBRE ... %20TDS.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Den omtaler en pitching rate på ca. 1 g/L. så du har nok ikke underpitchet.
USING DRIED BREWERS YEAST
Reconstituting 100g of Mauribrew Ale dried yeast per 100 litres of wort will achieve 2 x 107 viable cells
per ml of wort.
Men det kommer jo an på hvor stærk din urt var, jeg har ikke lige regnet på de tal du opgav :-)
Det kan du evt. prøve at gøre på Mr. Maltys hjemmeside.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Flor
Indlæg: 145
Tilmeldt: 14. nov 2011, 20:52
Geografisk sted: Ørslev v/4760 Vordingborg

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Flor »

De pakker jeg modtog var på 80 gram Ale og lager ,
og jeg brugte 16 gram Ale til 20 liter urt , rehydrede det i 1/4 liter vand i 30 min inden det røg i gærspanden


Rene
Bryghuset Flor
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Truntebryg »

janriis skrev:
Morten L skrev:
janriis skrev:Jeg bryggede en amber ale for 14 dage siden og endte på 1070 (lidt for højt). Brugte en pakke af Mauribrew Ale. Nu 14 dage senere er den kun gæret ned til 1030. Det har jeg aldrig oplevet før med s04, T58 eller andre gærtyper (30+ bryg).

At det skulle ske for det bryg der skal bruges til min kones 40 års fødselsdag er bare surt.

Vilmdet kunne drikkes alligevel eller har jeg 50 liter kloakbryg?
Hvor mange liter til én pakke gær?

Selvom der er lidt mere i pakkerne har du underpitchet en hel del hvis du har brygget 20 liter.
55 liter urt og en pakke a 80 gram mauri ale gær. Svarer til 1 1/3 normal pakke (20 gram) pr. 20 liter. Så det er vel ikke underpitchet ?
Har du smag på den ? Nogen gange er det fint med tal - men det er jo i grunden underordnet hvis det smager godt ;-)

Kan du løfte sløret lidt for mæske temperatur ? Det er jo ikke kun gæren der bestemmer FG.

Målt med flydevægt ?
janriis
Indlæg: 1417
Tilmeldt: 23. sep 2008, 19:23
Geografisk sted: Nykøbing F.

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af janriis »

Jeg mæskede en time ved 65-68 grader(lidt ustabilt) og endte med en OG på 1070. Øllet smager sødere end forventet, Og en smule mere af gær end jeg er vandt til. det kan måske skyldes, at jeg har taget prøven fra hanen. Jeg har brugt øchslevægt som jeg plejer.
Venlig "Pilsen"

Jan Riis Sørensen
http://bryghuset-riis.dk/" onclick="window.open(this.href);return false;
facebook.com/riisbryg
Twitter: @bryghusetRiis
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Årets 1.ste øl m/ Mauri gær

Indlæg af Truntebryg »

Tjaa - måske den bare ikke vil spise lange sukkermolekyler .... det er jo en vigtig iagttagelse, hvis det gentager sig for andre.

Der er rigtig mange bryg i gang, så det er jo fint med at samle info.

Det med gærsmagen, det tror jeg forsvinder ... Nu skriver du "ustabil" kan det tænkes at du lokalt har haft meget varme så du har nogle rigtig seje Dextriner ?
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"