Ekstrakt Bryg!

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Ekstrakt Bryg!

Indlæg af Flensburgeren »

Hej. Nogen der har nogen gode opskrifter på diverse Ekstrakt øl? vil gerne starte ud med det og senere hoppe over på All Grain...

Jonas
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Kommer da helt an på hvad det er for en ØL du vil lave !

Pale Ale
------------------------------------------
Malt:
1500g Tør ekstrakt Light
1500g Tør ekstrakt Medium
500g Cara Crystal malt

Humle:
56g Fuggle 4,7%
28g East Kent Golding 5,9%

Andet:
2g Irish Moss / Klarurt

Gær:
Safale S-04

Varm 7L vand op til 68 grader og tilsæt så Crystal malten, og mask den i ca 60min ved 68 grader, der efter sies den fra.
Og du fylder op med vand til 25L. Bring det i kog, tilsæt der efter ekstrakten (pas på det kan finde på at koge over.)

Kog det 10-15 min og tilsæt så den første humle (Fuggle), Efter 55min kogning tilsæt irishmoss, og efter 58min kogning tilsæt den sidste humle (OBS. den skal kun koge med i 3min). ud med humlen og køl den ned til 25 grader.

Og så i en gærspand med gæren og smask urten ned oven i bag efter. Gær den i 7 dage ved 20-22 grader, stik den så om og fyr 20g fuggle i til tør humling og lad den stå i 14 dage. der efter flasker du den.

Til eftergæring på flaske skal du køle en ½ L kogt vand ned hvor der er tilsat 110g sukker. tilsæt det til den gærede øl og fyr det så på flasker !
------------------------------------------
MvH
Morten
(9400)
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Indlæg af Flensburgeren »

Undskyld mit sprog, men skide smukt! Havde faktisk haft en Pale Ale i tankerne og der ramte du jo plet, det kan godt tænkes der bliver tilsat lidt voldsommere humle men lad nu det ligge ;-) Tusind tak for dit svar.
Hvis du/ I har andre opskrifter vil jeg tage imod med Øl-hånd...


Jonas
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Indlæg af Flensburgeren »

By the way, læs venligst din "opskrift" igennem, går ud fra du mener EKG til tørhumling...?

Jonas
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

jeg kan personligt godt lide smagen af Fuggle humlen og den er meget brugt i pale ale til tørhumling !

du kan kjo bytte om på humlen i opskriften så bitter humlen er EKG og aroma er fuggle !
MvH
Morten
(9400)
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

Barley Wine
------------------------------------------
Malt:
6000g Medium malt ekstrakt (tør)
250g Honning
500g Light malt ekstrakt (tør)
750g Lys rørsukker

Humle:
56g Chinhook 13,2% (60min)
56g Cascade 5,5% (60min)
56g Fuggle 4,7% (30min)

Gær:
Safale S-04

Andet:
3g Irishmoss (5 min)

Varm 9L vand op til 100grader tilsæt, Sukker,Honning, Malt. Få det opløst og tilsæt så vand igen op til 25L. Bring det i kog og tilsæt humle. efter endt kogning køl det ned go smid det til gæring.

Med denne ender du med en Øl på 11%+ og middel humling og kraftig malt aroma..

Man kan evt tilsætte en smule cara red og maske det 55min ved 68 grader inden du kommer alt det andet i !
MvH
Morten
(9400)
Flensburgeren
Indlæg: 255
Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland

Indlæg af Flensburgeren »

Tak, er glad for den store respons. nu er der da lidt at gå i gang med... Man skal have en fandens god grund til ikke at brygge øl konstant :-)
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

ja jeg har nu 1år og 2 dage på bagen som brygger !

og jeg har brygget mange ØL tror det er blevet til 13 eller 14, anyway det kan du se i min bryglog :)

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål via pm eller her på forummet.
MvH
Morten
(9400)
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"