Hej. Nogen der har nogen gode opskrifter på diverse Ekstrakt øl? vil gerne starte ud med det og senere hoppe over på All Grain...
Jonas
Ekstrakt Bryg!
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
Kommer da helt an på hvad det er for en ØL du vil lave !
Pale Ale
------------------------------------------
Malt:
1500g Tør ekstrakt Light
1500g Tør ekstrakt Medium
500g Cara Crystal malt
Humle:
56g Fuggle 4,7%
28g East Kent Golding 5,9%
Andet:
2g Irish Moss / Klarurt
Gær:
Safale S-04
Varm 7L vand op til 68 grader og tilsæt så Crystal malten, og mask den i ca 60min ved 68 grader, der efter sies den fra.
Og du fylder op med vand til 25L. Bring det i kog, tilsæt der efter ekstrakten (pas på det kan finde på at koge over.)
Kog det 10-15 min og tilsæt så den første humle (Fuggle), Efter 55min kogning tilsæt irishmoss, og efter 58min kogning tilsæt den sidste humle (OBS. den skal kun koge med i 3min). ud med humlen og køl den ned til 25 grader.
Og så i en gærspand med gæren og smask urten ned oven i bag efter. Gær den i 7 dage ved 20-22 grader, stik den så om og fyr 20g fuggle i til tør humling og lad den stå i 14 dage. der efter flasker du den.
Til eftergæring på flaske skal du køle en ½ L kogt vand ned hvor der er tilsat 110g sukker. tilsæt det til den gærede øl og fyr det så på flasker !
------------------------------------------
Pale Ale
------------------------------------------
Malt:
1500g Tør ekstrakt Light
1500g Tør ekstrakt Medium
500g Cara Crystal malt
Humle:
56g Fuggle 4,7%
28g East Kent Golding 5,9%
Andet:
2g Irish Moss / Klarurt
Gær:
Safale S-04
Varm 7L vand op til 68 grader og tilsæt så Crystal malten, og mask den i ca 60min ved 68 grader, der efter sies den fra.
Og du fylder op med vand til 25L. Bring det i kog, tilsæt der efter ekstrakten (pas på det kan finde på at koge over.)
Kog det 10-15 min og tilsæt så den første humle (Fuggle), Efter 55min kogning tilsæt irishmoss, og efter 58min kogning tilsæt den sidste humle (OBS. den skal kun koge med i 3min). ud med humlen og køl den ned til 25 grader.
Og så i en gærspand med gæren og smask urten ned oven i bag efter. Gær den i 7 dage ved 20-22 grader, stik den så om og fyr 20g fuggle i til tør humling og lad den stå i 14 dage. der efter flasker du den.
Til eftergæring på flaske skal du køle en ½ L kogt vand ned hvor der er tilsat 110g sukker. tilsæt det til den gærede øl og fyr det så på flasker !
------------------------------------------
MvH
Morten
(9400)
Morten
(9400)
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland
Barley Wine
------------------------------------------
Malt:
6000g Medium malt ekstrakt (tør)
250g Honning
500g Light malt ekstrakt (tør)
750g Lys rørsukker
Humle:
56g Chinhook 13,2% (60min)
56g Cascade 5,5% (60min)
56g Fuggle 4,7% (30min)
Gær:
Safale S-04
Andet:
3g Irishmoss (5 min)
Varm 9L vand op til 100grader tilsæt, Sukker,Honning, Malt. Få det opløst og tilsæt så vand igen op til 25L. Bring det i kog og tilsæt humle. efter endt kogning køl det ned go smid det til gæring.
Med denne ender du med en Øl på 11%+ og middel humling og kraftig malt aroma..
Man kan evt tilsætte en smule cara red og maske det 55min ved 68 grader inden du kommer alt det andet i !
------------------------------------------
Malt:
6000g Medium malt ekstrakt (tør)
250g Honning
500g Light malt ekstrakt (tør)
750g Lys rørsukker
Humle:
56g Chinhook 13,2% (60min)
56g Cascade 5,5% (60min)
56g Fuggle 4,7% (30min)
Gær:
Safale S-04
Andet:
3g Irishmoss (5 min)
Varm 9L vand op til 100grader tilsæt, Sukker,Honning, Malt. Få det opløst og tilsæt så vand igen op til 25L. Bring det i kog og tilsæt humle. efter endt kogning køl det ned go smid det til gæring.
Med denne ender du med en Øl på 11%+ og middel humling og kraftig malt aroma..
Man kan evt tilsætte en smule cara red og maske det 55min ved 68 grader inden du kommer alt det andet i !
MvH
Morten
(9400)
Morten
(9400)
-
- Indlæg: 255
- Tilmeldt: 5. dec 2006, 20:21
- Geografisk sted: Aalborg, Nordjylland