Hjælp til oprydnings opskrift

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Haslund »

Hej

Hvis jeg er meget heldig kan sætte X i kalenderen på fredag og således brygge for første gang i år.
Impulsivt bliver det, mørkt, humlet og med rester fra de forrige bryg.
Jeg har ringe tiltro til mig selv når det gælder hjemmelavet opskrifter, men har da lavet noget tilsvarende for et par år siden som blev okay.
Er der en enkelt eller 2 håndbrygger som vil gøre mig den tjæneste og kikke på http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... bryggeriet og give et bud på om det ser fornuftigt ud.
Det må godt blive sort og humlet.
Det er muligt at jeg tilsætter noget sirup eller brun farin (alternativt koger ind) da alkoholen godt må blive lidt højre men det kan jo også være at mæskningen og spargningen er helt i top :-)
I Comments feltet har jeg skrevet hvad der ellers er at finde i skuret hvis der er forslag til ændringer
Senest rettet af Haslund 25. feb 2013, 21:12, rettet i alt 1 gang.
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Haslund »

ved ikke rigtig om linket virker..........kikker lige på det.........
Det gør det nu :-)
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Morten L »

Jeg ville nok smide noget cara i for at balancere al den mørke malt.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Haslund »

Morten L skrev:Jeg ville nok smide noget cara i for at balancere al den mørke malt.
Som erstatning for noget andet eller.....kan dårligt få plads til mere malt i mit setup :-(
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Tiedt »

Efter min mening (og smag ;o) ) skal du tage lidt af chokolademalten fra og erstatte med noget af den Cara munic eller crystalmalten.
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
Haslund
Indlæg: 323
Tilmeldt: 16. mar 2007, 07:02
Geografisk sted: 3400 Hillerød
Kontakt:

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Haslund »

Tiedt skrev:Efter min mening (og smag ;o) ) skal du tage lidt af chokolademalten fra og erstatte med noget af den Cara munic eller crystalmalten.
Super det er jo på lager.
Hvad med humlen er den for konservativ, kan jo godt ændre på kogetider og få mere bitterhed.
Som sagt er det et restbryg...........men Thisted Black Ale´s humleprofil gad jeg godt ramme :-)
Højt Skum
Ulrik Haslund
Håndbryg, en hobby du kan dele med dine venner!
http://www.skurbryggeriet.dk
Medlem af Hillerød bryglaug
https://www.facebook.com/#!/groups/33442361966/
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Hjælp til oprydnings opskrift

Indlæg af Tiedt »

Haslund skrev: Super det er jo på lager.
Ja jeg fangede nemlig godt at det var et restebryg. Jeg tror bare at den store mængde meget brændt malt bliver for meget og kan give en lidt for krads brændt profil men smag og behag er jo forskellig..
Haslund skrev: Hvad med humlen er den for konservativ, kan jo godt ændre på kogetider og få mere bitterhed.
Som sagt er det et restbryg...........men Thisted Black Ale´s humleprofil gad jeg godt ramme :-)
Jeg elsker Selv cascade og synes egentlig at den citrus karakter den har egner sig bedst til lidt lettere øl, på den anden side er der jo en grund til at folk visse steder blander porter og citronvand..
Hvis du mæsker den lidt til den søde side tror jeg du får en spændende øl ud af det der, evt. flytte en mængde af bitter humlen ned i aromatrinnet ( 5 minutter) 71 ibu lyder af ret meget, for du får også en del bitterhed/tørhed fra de brændte malte. Men noget af humlebitterheden vil selvfølgelig fortage sig over tid ved lagring og den skal nok lægge nogen måneder den her...
Mht Thisteds black Ale og en humle profil må jeg nok melde pas.. Jeg husker øllen som en sprød maltbitter øl uden en voldsom humleprofil men det er godt nok længe siden jeg har fået den så..
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"