Jeg skal til at lave en sour ale af typen Berliner Weisse, og jeg har tidligere smagt en sour ale fra Nørrebros bryghus hvor de havde lagret øllen på egetræs fade (hvilket smagt vildt godt) og jeg kunne derfor godt tænke mig at tilsætte egetræs spåner under gæringen, eller ved omstikning, ved ikke hvad der vil være bedst.
Mit spørgsmål er så i hvor lang tid skal den stå og modne inden øllet flaskes? og hvornår jeg bør tilsætte spånerne?
Tilsætning af egetræs spåner
Redaktør: Co-Admin
Re: Tilsætning af egetræs spåner
Hæld spånerne over med vodka en uge før du brygger og hæld vodkaen i gæringsspanden. Du kan evt putte spånerne i en gazepose og lægge ved.
Jeg gjorde det for et par måneder siden og lavede tre gæringsspande. En uden spåner/vodka. En med det halve af vodkaen og en med den anden halvdel af vodkaen + spåner i pose. Den kun med vodka vinder, men der er ikke stor forskel på de to sidste.
Men fy for en god øl!!! .-)
Jeg gjorde det for et par måneder siden og lavede tre gæringsspande. En uden spåner/vodka. En med det halve af vodkaen og en med den anden halvdel af vodkaen + spåner i pose. Den kun med vodka vinder, men der er ikke stor forskel på de to sidste.
Men fy for en god øl!!! .-)
Re: Tilsætning af egetræs spåner
Jeg kunne godt tænke mig og brygge en Duckstein klon. Men der skal bruges bøge spåner. Hvor køber jeg dem? Eller kan man selv høvle nogle af noget frisk træ?