Side 1 af 1

Påskeøl - Nimbus39??????

: 14. jan 2015, 15:21
af Mikro Jensen
Sig nærmer tiden hvor påskeøllen skal brygges :-)
I den forbindelse har jeg søgt efter en påskeøl, som Thomas "Nimbus39" står bag, og som tidligere har været lagt ud her på sitet.
Jeg fandt også linket, men det virker tilsyneladende ikke mere.
Er der nogen der kan hjælpe med den opskrift?
Hvis du kigger med Thomas, så må du meget gerne smide et ny link eller en pdf - tak.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 14. jan 2015, 16:44
af brkje
Prøv at tage et kik på Beersmiths "beercloud": http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 14. jan 2015, 17:12
af Mikro Jensen
Tak for det brkje. Det var lige den jeg søgte.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 15. jan 2015, 20:29
af Nimbus39
Alle mine opskrifter ligger på min hjemmeside både som BS2 og Pdf filer hvis du skulle mangle en anden opskrift :-)
Hvilken opskrift ver det du manglede?

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 16. jan 2015, 14:44
af Mikro Jensen
Jeg har taget "#12 Påske Porse". Den ser spændende ud, så den prøver jeg.
Jeg har noget porse ekstrakt, som jeg har lavet på Vodka, og som jeg også bruger til kryddersnaps. Kan det bruger i stedet for "frisk" porse?
Og i givet fald - hvornår skal det tilsættes og i hvor store mængder? Et slag på tasken er fint. Tak.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 16. jan 2015, 16:42
af Nimbus39
Den er der flere der har brygget med gode resultater, jeg husker den også som en ganske god øl :-)
Hvad angår brugen af porse så har jeg altid kun brugt frisk porse (evt. tørret) da det vokser som ukrudt ved sommerhuset.
Du kan udregne hvor meget du skal bruge ved at tage en afmålt mængde øl og så tilsætte ekstrakt indtil du har den smag du vil have, når du rammer blandingen ganger du op så det passer til et helt bryg og tilsætter det til gærspanden.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 16. jan 2015, 18:34
af Mikro Jensen
Ja, jeg har også et sted, hvor jeg plejer at plukke, men det er jo ikke lige årstiden.
Jeg prøver med ekstrakten, som du skriver.
Tak for input.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 26. feb 2015, 10:00
af Michal
Hmm, jeg har også skævet kraftigt til Thomas's #12.
Øllen er brygget og hvem havde ikke husket at få fundet noget porse?

Da den står og gærer tænker jeg at jeg kunne tilsætte noget porse-vodka, men hvor pokker køber jeg porse på denne årstid?

Fruen var i Matas, de havde ikke noget, den lokale helsekost butik kan ikke skaffe det, Kvickly har det (sjovt nok) ikke på krydderihylden. Hverken Lund, Things-4-you eller vinolhobby har det tilsyneladende i shoppen og diverse helseshoppe på nettet har heller ikke givet resultat.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 26. feb 2015, 12:56
af Nimbus39
Man kan købe færdiglavet porsesnaps, det må vel være en form for ekstrakt ;-)

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 1. mar 2015, 16:52
af Michal
Hmm, ja! Det var jo en mulighed :-)

Jeg har fået et tilbud om 20g tøret porse fra en her i forummet, det har jeg takket ja til.

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 10. mar 2015, 17:12
af sstje
Bare til information. I ved det sikkert allerede, men Porse kan plukkes og bruges hele året.
Blot er der forskellig smag, alt efter årstiden.

Jeg laver porsesnaps hele året, og kvistene her om vinteren er helt fine

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 10. mar 2015, 21:48
af fjorgensen
sstje skrev:Bare til information. I ved det sikkert allerede, men Porse kan plukkes og bruges hele året.
Blot er der forskellig smag, alt efter årstiden.

Jeg laver porsesnaps hele året, og kvistene her om vinteren er helt fine
Kværner du kvistene inden du trækker på dem ?

Re: Påskeøl - Nimbus39??????

: 10. mar 2015, 22:42
af sstje
fjorgensen skrev:
sstje skrev:Bare til information. I ved det sikkert allerede, men Porse kan plukkes og bruges hele året.
Blot er der forskellig smag, alt efter årstiden.

Jeg laver porsesnaps hele året, og kvistene her om vinteren er helt fine
Kværner du kvistene inden du trækker på dem ?
Nej, jeg knækker dem blot i ca. 5 cm stykker.