Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Redaktør: Co-Admin

Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Exxon » 1. mar 2015, 20:35

Om to måneder skal vi holde konfirmation, og på Søndag har jeg endelig fået mulighed for at reservere dagen til at brygge... Men kan jeg overhovedet nå at servere noget storslået ?

Jeg har pilsnermalt og hallertau perle på lager, som meget gerne må indgå - men det er naturligvis ikke et krav :)

Har i nogle gode forslag. :)
Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf mage » 1. mar 2015, 20:46

En kölsch måske? Den skal "helst" drikkes ret så frisk....

Pilsner malt. Tjek. Kan ikke huske om hallertau indgår..

Mage
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Brugeravatar
mage
 
Indlæg: 671
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Stensgaard » 1. mar 2015, 21:05

En belgisk wit er en mulighed - din malt og humle vil passe fint, du skal bare mæske nogle knækkede hvedekerner med. T-58 gæren giver en fin og hurtig wit. Og wit er velegnet til en fest - en virkelig crowdpleaser :-)
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
Stensgaard
 
Indlæg: 855
Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Exxon » 1. mar 2015, 21:14

Jeg har selv luret lidt på en Kølsch og en belgisk wit ville også være rigtig fin.
Måske jeg kan nå begge :)

Knækkede hvedekerner - er det bare at hente en posefuld hos den nærmeste landmand, og så valse dem ?
Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Tryfuss » 1. mar 2015, 21:29

Jeg serverede en 13 dages mild på brewcamp sidste år.
Dog kun på 3%
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Tryfuss
 
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Borg » 1. mar 2015, 22:23

På syv uger kan du nå alle letdrikkelige ales. Wit, Pale ale, Brown ale, simple belgier. De kraftigere ales og lagers vil du ikke kunne nå, og en Kölsh kunne give dig udfordringer, hvis det skal være den ægte af slagsen (Kölsh-gær, 17-18 graders gæring, langsom flokulering og bundfældning). Bruger du en anden gær og en højere temperatur, så er det jo bare en ale som så mange andre.

Men syv uger giver dig 10 dage til gæring, 4 dage til cold crashing, og hele 5 uger til karbonering og lagring. Bruger du flasker, er du lidt mere presset grundet 14 dages sukkerkarbonering ved stuetemperatur, og så skal du kunne lagre dem ved 0-2 grader de sidste tre uger. Anvender du fustager og tvangskarbonering, når du det sagtens.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4406
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Exxon » 2. mar 2015, 00:08

Jeg har desværre kun mulighed for at fylde den på flaske.

Jeg har fundet denne Citrus Wit som frister.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

Kan East Kent Golding og/eller Saaz, med et fornuftigt resultat erstattes med perle, hvis ellers man rammer samme ibu.?

En "Mild" Tryfus ?
Er det mon den som i beercalc står opført som "light Mild" ?
Den ser i hvertfald også interessant ud :)
Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Stensgaard » 2. mar 2015, 05:51

Exxon skrev:Jeg har selv luret lidt på en Kølsch og en belgisk wit ville også være rigtig fin.
Måske jeg kan nå begge :)

Knækkede hvedekerner - er det bare at hente en posefuld hos den nærmeste landmand, og så valse dem ?


Jeg har ganske enkelt brugt knækkede hvedekerner fra supermarkedet - de knækkede er efter min mening bedre end de skårne. Valset hvede er sikkert endnu bedre. Du kan også bruge hvedemel - det har også fungeret fint for mig. Vær dog opmærksom på, at sparging/gydning bliver noget mere bøvlet (uanset hvedens form) , fordi hveden ikke har skaller som byg. Der skal tålmodighed til, eller også skal du tilsætte risskaller eller havreskaller.

Det er min erfaring, at umaltet korn er svært at valse selv - det er noget hårdere end malt.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
Stensgaard
 
Indlæg: 855
Tilmeldt: 19. maj 2013, 22:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf sheine » 2. mar 2015, 09:39

Exxon skrev:En "Mild" Tryfus ?
Er det mon den som i beercalc står opført som "light Mild" ?
Den ser i hvertfald også interessant ud :)


En mild er en brown ale med mindre alkohol og uden megen bitterhed.

Hvis jeg skulle lave en øl, der skulle være klar til en familiefest om syv uger, ville jeg enten vælge en pale ale med mindre bitterhed end normalt eller en wit. En pale ale er dog langt lettere at brygge, så det ville nok være mit valg.

Noget a la 90% basismalt, 10% cara hell eller lignende og en amerikansk humle (Cascade, Amarillo etc.) - gæret med US-05. Det skal nok blive et hit!
Brugeravatar
sheine
 
Indlæg: 241
Tilmeldt: 9. aug 2012, 11:53
Geografisk sted: Kbh N

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Humlejægeren » 2. mar 2015, 11:24

Jeg var med i kampløbet om at lave en øl til BrewCamp 2014 på kun 11 dage, og det gik faktisk ret godt..

Så ja du kan let nå det men du skal snart igang.. Hvis du starter nu kan du nå at brygge to gang, skulle den første ikke leve op til standarten og/eller slå til, ja så har du mere.. ;-)

http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/459212?&doid=54f43b65012af

Billede
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Humlejægeren
Co-Admin
 
Indlæg: 1857
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Broder Jacob » 2. mar 2015, 18:51

Hvad med en dejlig IPA, gæret på en US-05.
Den er drikkelig så snart den er karboneret dvs. 4-5 uger efter brygget.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 463
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv

Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?

Indlægaf Exxon » 2. mar 2015, 22:59

Jeg tror at jeg vil sigte efter at nå to. :)

Den føromtalte Wit.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=

Og så en mild/brown Ale.
- Min kone er ret begejstret for Ale nr.16 - har i mon kendskab til en opskrift der ligner lidt ?
Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster