Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Redaktør: Co-Admin
Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Om to måneder skal vi holde konfirmation, og på Søndag har jeg endelig fået mulighed for at reservere dagen til at brygge... Men kan jeg overhovedet nå at servere noget storslået ?
Jeg har pilsnermalt og hallertau perle på lager, som meget gerne må indgå - men det er naturligvis ikke et krav :)
Har i nogle gode forslag. :)
Jeg har pilsnermalt og hallertau perle på lager, som meget gerne må indgå - men det er naturligvis ikke et krav :)
Har i nogle gode forslag. :)
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
En kölsch måske? Den skal "helst" drikkes ret så frisk....
Pilsner malt. Tjek. Kan ikke huske om hallertau indgår..
Mage
Pilsner malt. Tjek. Kan ikke huske om hallertau indgår..
Mage
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
--Tom Waits
Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!
hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
En belgisk wit er en mulighed - din malt og humle vil passe fint, du skal bare mæske nogle knækkede hvedekerner med. T-58 gæren giver en fin og hurtig wit. Og wit er velegnet til en fest - en virkelig crowdpleaser :-)
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg har selv luret lidt på en Kølsch og en belgisk wit ville også være rigtig fin.
Måske jeg kan nå begge :)
Knækkede hvedekerner - er det bare at hente en posefuld hos den nærmeste landmand, og så valse dem ?
Måske jeg kan nå begge :)
Knækkede hvedekerner - er det bare at hente en posefuld hos den nærmeste landmand, og så valse dem ?
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg serverede en 13 dages mild på brewcamp sidste år.
Dog kun på 3%
Dog kun på 3%
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
På syv uger kan du nå alle letdrikkelige ales. Wit, Pale ale, Brown ale, simple belgier. De kraftigere ales og lagers vil du ikke kunne nå, og en Kölsh kunne give dig udfordringer, hvis det skal være den ægte af slagsen (Kölsh-gær, 17-18 graders gæring, langsom flokulering og bundfældning). Bruger du en anden gær og en højere temperatur, så er det jo bare en ale som så mange andre.
Men syv uger giver dig 10 dage til gæring, 4 dage til cold crashing, og hele 5 uger til karbonering og lagring. Bruger du flasker, er du lidt mere presset grundet 14 dages sukkerkarbonering ved stuetemperatur, og så skal du kunne lagre dem ved 0-2 grader de sidste tre uger. Anvender du fustager og tvangskarbonering, når du det sagtens.
Men syv uger giver dig 10 dage til gæring, 4 dage til cold crashing, og hele 5 uger til karbonering og lagring. Bruger du flasker, er du lidt mere presset grundet 14 dages sukkerkarbonering ved stuetemperatur, og så skal du kunne lagre dem ved 0-2 grader de sidste tre uger. Anvender du fustager og tvangskarbonering, når du det sagtens.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg har desværre kun mulighed for at fylde den på flaske.
Jeg har fundet denne Citrus Wit som frister.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Kan East Kent Golding og/eller Saaz, med et fornuftigt resultat erstattes med perle, hvis ellers man rammer samme ibu.?
En "Mild" Tryfus ?
Er det mon den som i beercalc står opført som "light Mild" ?
Den ser i hvertfald også interessant ud :)
Jeg har fundet denne Citrus Wit som frister.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Kan East Kent Golding og/eller Saaz, med et fornuftigt resultat erstattes med perle, hvis ellers man rammer samme ibu.?
En "Mild" Tryfus ?
Er det mon den som i beercalc står opført som "light Mild" ?
Den ser i hvertfald også interessant ud :)
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg har ganske enkelt brugt knækkede hvedekerner fra supermarkedet - de knækkede er efter min mening bedre end de skårne. Valset hvede er sikkert endnu bedre. Du kan også bruge hvedemel - det har også fungeret fint for mig. Vær dog opmærksom på, at sparging/gydning bliver noget mere bøvlet (uanset hvedens form) , fordi hveden ikke har skaller som byg. Der skal tålmodighed til, eller også skal du tilsætte risskaller eller havreskaller.Exxon skrev:Jeg har selv luret lidt på en Kølsch og en belgisk wit ville også være rigtig fin.
Måske jeg kan nå begge :)
Knækkede hvedekerner - er det bare at hente en posefuld hos den nærmeste landmand, og så valse dem ?
Det er min erfaring, at umaltet korn er svært at valse selv - det er noget hårdere end malt.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
En mild er en brown ale med mindre alkohol og uden megen bitterhed.Exxon skrev: En "Mild" Tryfus ?
Er det mon den som i beercalc står opført som "light Mild" ?
Den ser i hvertfald også interessant ud :)
Hvis jeg skulle lave en øl, der skulle være klar til en familiefest om syv uger, ville jeg enten vælge en pale ale med mindre bitterhed end normalt eller en wit. En pale ale er dog langt lettere at brygge, så det ville nok være mit valg.
Noget a la 90% basismalt, 10% cara hell eller lignende og en amerikansk humle (Cascade, Amarillo etc.) - gæret med US-05. Det skal nok blive et hit!
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg var med i kampløbet om at lave en øl til BrewCamp 2014 på kun 11 dage, og det gik faktisk ret godt..
Så ja du kan let nå det men du skal snart igang.. Hvis du starter nu kan du nå at brygge to gang, skulle den første ikke leve op til standarten og/eller slå til, ja så har du mere.. ;-)
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/ ... 43b65012af
Så ja du kan let nå det men du skal snart igang.. Hvis du starter nu kan du nå at brygge to gang, skulle den første ikke leve op til standarten og/eller slå til, ja så har du mere.. ;-)
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/ ... 43b65012af
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
- Broder Jacob
- Indlæg: 508
- Tilmeldt: 4. okt 2013, 19:33
- Geografisk sted: Emmabodavej 19f, 4450 Jyderup
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Hvad med en dejlig IPA, gæret på en US-05.
Den er drikkelig så snart den er karboneret dvs. 4-5 uger efter brygget.
Den er drikkelig så snart den er karboneret dvs. 4-5 uger efter brygget.
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Re: Serveringsklar om 7 uger - er det muligt ?
Jeg tror at jeg vil sigte efter at nå to. :)
Den føromtalte Wit.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så en mild/brown Ale.
- Min kone er ret begejstret for Ale nr.16 - har i mon kendskab til en opskrift der ligner lidt ?
Den føromtalte Wit.: http://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så en mild/brown Ale.
- Min kone er ret begejstret for Ale nr.16 - har i mon kendskab til en opskrift der ligner lidt ?