Redaktør: Co-Admin
af grøntoft » 31. mar 2015, 16:39
Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.
Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.
Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.
Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af MonkeyBrew » 31. mar 2015, 16:46
Ja den er jeg nu også fan af. Fuglsang laver nogle ganske fine øl. Jeg gætter på at stivelsen er stivelse fra malten. Havde der været majs i, mener jeg at det skal fremgå af varedeklarationen. Og dextrose er rigtig nok til at øge alkohol indholdet. Det er ligesom alm. hvidt sukker, men lavet af majs i stedet for sukkerroer.
-

MonkeyBrew
-
- Indlæg: 4413
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 LÃ¥sby
af grøntoft » 31. mar 2015, 20:25
De skriver på hjemmesiden at øllet er en pilsner type, så tror I at det vil være ok at gære den med en pilsner gær? Den kommer i køleskab i 6 mdr. Ved 1-2 grader
The One. Lollipop'd and Swyped
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af grøntoft » 31. mar 2015, 20:56
Jeg havde tænkt mig noget alá: http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=Men har ikke nogen ide om mæsketider, eller temperaturer. Eller hvornår dextrosen skal i. Er det først når man begynder kogning?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af Tryfuss » 31. mar 2015, 21:48
Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften
Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.
Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
-

Tryfuss
-
- Indlæg: 989
- Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
- Geografisk sted: 9870 Sindal
-
af grøntoft » 1. apr 2015, 04:53
Nu er Fuglsangs Hvide Bock jo en "lys" øl ;) , måske en anelse mørkere end en guldbajer. Hælder du den op, så tror jeg ikke det er let at se forskel. I beercalc ser jeg at den står som 13 EBC, hvilket faktisk er til den mørke side i forhold til Fuglsangs egen.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af grøntoft » 1. apr 2015, 04:54
Tryfuss skrev:Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften
Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.
Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
God idé, det kan da være at man skulle give det et forsøg!
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af admin » 1. apr 2015, 05:34
Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4597
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
af grøntoft » 1. apr 2015, 20:31
admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.
Hvad bygger du din antagelse på???
"De ej poeter ere, der kun drikke vand" - Ludvig Holberg
-
grøntoft
-
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
- Geografisk sted: Fjerritslev
af admin » 1. apr 2015, 20:57
Mine smagsløg :-)
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4597
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
af Exxon » 1. apr 2015, 21:30
admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.
Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?
-
Exxon
-
- Indlæg: 87
- Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
- Geografisk sted: Køge
af Goldenhammer » 2. apr 2015, 06:37
grøntoft skrev:Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.
Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.
Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.
Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
Hvis Fulgsang følger retningslinierne for mærkning af øl over 1,2% sat af Bryggeriforeningen, som de er medlem af, skal man nok læse listen af ingredienser med forsigtighed.
-
Goldenhammer
-
- Indlæg: 411
- Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36
-
af admin » 2. apr 2015, 07:40
Exxon skrev:admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.
Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?
Yes, men det skal koges først.
-

admin
- Site Admin
-
- Indlæg: 4597
- Images: 447
- Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
- Geografisk sted: 7080 Børkop
Tilbage til Opskrifter
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster
|
|