Fuglsang Hvid Bock

Redaktør: Co-Admin

Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 31. mar 2015, 16:39

Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.

Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.

Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.

Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf MonkeyBrew » 31. mar 2015, 16:46

Ja den er jeg nu også fan af. Fuglsang laver nogle ganske fine øl. Jeg gætter på at stivelsen er stivelse fra malten. Havde der været majs i, mener jeg at det skal fremgå af varedeklarationen. Og dextrose er rigtig nok til at øge alkohol indholdet. Det er ligesom alm. hvidt sukker, men lavet af majs i stedet for sukkerroer.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 31. mar 2015, 20:25

De skriver på hjemmesiden at øllet er en pilsner type, så tror I at det vil være ok at gære den med en pilsner gær? Den kommer i køleskab i 6 mdr. Ved 1-2 grader

The One. Lollipop'd and Swyped
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 31. mar 2015, 20:56

Jeg havde tænkt mig noget alá:

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=

Men har ikke nogen ide om mæsketider, eller temperaturer. Eller hvornår dextrosen skal i. Er det først når man begynder kogning?
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf MonkeyBrew » 31. mar 2015, 21:09

For en lys/hvid bock ser det da fint ud. Men en traditionel bock har meget mere munich malt. Du kan læse en rigtig fin artikel om dem her.

http://beersmith.com/blog/2009/02/22/bo ... er-styles/
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf Tryfuss » 31. mar 2015, 21:48

Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften

Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.

Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Brugeravatar
Tryfuss
 
Indlæg: 989
Tilmeldt: 8. jan 2011, 12:22
Geografisk sted: 9870 Sindal

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 1. apr 2015, 04:53

MonkeyBrew skrev:For en lys/hvid bock ser det da fint ud. Men en traditionel bock har meget mere munich malt. Du kan læse en rigtig fin artikel om dem her.

http://beersmith.com/blog/2009/02/22/bo ... er-styles/


Nu er Fuglsangs Hvide Bock jo en "lys" øl ;) , måske en anelse mørkere end en guldbajer. Hælder du den op, så tror jeg ikke det er let at se forskel. I beercalc ser jeg at den står som 13 EBC, hvilket faktisk er til den mørke side i forhold til Fuglsangs egen.
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 1. apr 2015, 04:54

Tryfuss skrev:Min anbefaling er altid når man laver kloner - kontakt bryggeriet - oftest er de meget villige til at dele store dele af opskriften

Har haft sendt vores præcise opskrift til STOUT (en sweetstout på 8,2% med kaffe og CacaoNibs) og vores Belgiske Strong Ale på 8,8% til bryggere både her i landet og til bl.a. Norge.

Tror de fleste mikro bryggerier har samme holdning som jeg - Jeg mener at man som lille virksomhed ikke mister noget ved at lade håndbryggere lave kloner - tvært imod - så vil man jo gerne lave side by side sammenligninger - hvilket giver et salg :-D


God idé, det kan da være at man skulle give det et forsøg!
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf admin » 1. apr 2015, 05:34

Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf grøntoft » 1. apr 2015, 20:31

admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i, og at humlen er tettnang mit.


Hvad bygger du din antagelse på???
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 493
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf admin » 1. apr 2015, 20:57

Mine smagsløg :-)
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf Exxon » 1. apr 2015, 21:30

admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.


Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?
Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf Goldenhammer » 2. apr 2015, 06:37

grøntoft skrev:Jeg sidder og drikker en Fuglsang Hvid Bock, og kunne egentlig godt tænke mig at lave en klon af denne fantastiske øl.

Når jeg læser indholdsfortegnelsen, så står der at den er lavet på bygmalt (ja, det havde jeg aldrig gættet ;)), stivelse, dextrose og humle.

Hvad betyder det? Er stivelsen majs??? Dextrose er vel noget man tilsætter for at få procenten op.

Læser man på deres hjemmeside om denne øl står der, at den er brygget på en lys malt. Er der nogen der måske ved hvad det kunne være for en malt?


Hvis Fulgsang følger retningslinierne for mærkning af øl over 1,2% sat af Bryggeriforeningen, som de er medlem af, skal man nok læse listen af ingredienser med forsigtighed.
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36

Re: Fuglsang Hvid Bock

Indlægaf admin » 2. apr 2015, 07:40

Exxon skrev:
admin skrev:Jeg tror sgu der er 10% kartoffelstivelse i.


Kan man bruge kartoffelmel, eller er det renset for alt hvad der er godt ?

Yes, men det skal koges først.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

www.fribryg.dk
www.facebook.dk/fribryg
Brugeravatar
admin
Site Admin
 
Indlæg: 4597
Images: 447
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster