Weissbier

Redaktør: Co-Admin

Weissbier

Indlægaf Mikkelroskilde » 7. apr 2015, 11:06

Jeg har denne her opskrift på en weissbier der vandt DM i håndbryg 2006..

Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Kan man ikke bare stille den ved stuetemperatur i hele gæringstiden og så omstikke den og stadig få en fin øl?

Har ikke selv smagt lige den weissbier, men er helt klart weissbier mand og jeg elsker de cremede og fyldige weissbier. Og har ladet mig fortælle at denne her weissbier ikke er vildt cremet. Men at jeg kunne tilføje lidt havregryn til den, men hvor mange gryn skal til før at det har en mærkbar virkning? ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (936.16 KiB) Vist 4648 gange
image.jpg
image.jpg (110.76 KiB) Vist 4648 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Weissbier

Indlægaf Mbrew » 7. apr 2015, 11:40

Karboneret med 14,5g sukker/L .... Spændende!!! :)

Jeg synes bare du skal brygge den og sætte til gæring. Om den ikke rammer 100% opskriften betyder ikke en s***. -Det kan være den bliver bedre end originalen?
Mbrew
Brugeravatar
Mbrew
 
Indlæg: 93
Tilmeldt: 15. feb 2013, 12:56
Geografisk sted: Hillerød

Re: Weissbier

Indlægaf fjorgensen » 7. apr 2015, 11:42

Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.


Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 825
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Weissbier

Indlægaf Mikkelroskilde » 7. apr 2015, 12:28

fjorgensen skrev:
Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.


Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??




Men der står også 16 grader ;)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Weissbier

Indlægaf Mikkelroskilde » 7. apr 2015, 13:02

Hvad med tilføjelsen af havregryn? Nogen der har et bud på det? ;)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Weissbier

Indlægaf sheine » 7. apr 2015, 15:06

Mikkelroskilde skrev:Men der står også 16 grader ;)


De 8 dage ved 16 grader er efter min mening unødvendig. Den burde være gæret færdig efter en uge. Du kan evt. lade den stå i to uger ved stuetemperatur.

Det virker som en meget klassisk maltsammensætning til en hefeweizen, så der er ingen grund til at tilsætte havregryn.
Brugeravatar
sheine
 
Indlæg: 243
Tilmeldt: 9. aug 2012, 11:53
Geografisk sted: Kbh N


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster