Weissbier

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Weissbier

Indlæg af Mikkelroskilde »

Jeg har denne her opskrift på en weissbier der vandt DM i håndbryg 2006..

Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Kan man ikke bare stille den ved stuetemperatur i hele gæringstiden og så omstikke den og stadig få en fin øl?

Har ikke selv smagt lige den weissbier, men er helt klart weissbier mand og jeg elsker de cremede og fyldige weissbier. Og har ladet mig fortælle at denne her weissbier ikke er vildt cremet. Men at jeg kunne tilføje lidt havregryn til den, men hvor mange gryn skal til før at det har en mærkbar virkning? ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (936.16 KiB) Vist 11091 gange
image.jpg
image.jpg (110.76 KiB) Vist 11091 gange
Brugeravatar
Mbrew
Indlæg: 110
Tilmeldt: 15. feb 2013, 12:56
Geografisk sted: Hillerød

Re: Weissbier

Indlæg af Mbrew »

Karboneret med 14,5g sukker/L .... Spændende!!! :)

Jeg synes bare du skal brygge den og sætte til gæring. Om den ikke rammer 100% opskriften betyder ikke en s***. -Det kan være den bliver bedre end originalen?
Mbrew
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Weissbier

Indlæg af fjorgensen »

Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??
keep it simple !
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Weissbier

Indlæg af Mikkelroskilde »

fjorgensen skrev:
Jeg har dog ikke mulighed for at gære den ved de præcise tempratuere,da jeg ikke har et køkeskab til det.
Jeg kan da læse der står 24°C i opskriften ??


Men der står også 16 grader ;)
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Weissbier

Indlæg af Mikkelroskilde »

Hvad med tilføjelsen af havregryn? Nogen der har et bud på det? ;)
Brugeravatar
sheine
Indlæg: 246
Tilmeldt: 9. aug 2012, 11:53
Geografisk sted: Vordingborg

Re: Weissbier

Indlæg af sheine »

Mikkelroskilde skrev: Men der står også 16 grader ;)
De 8 dage ved 16 grader er efter min mening unødvendig. Den burde være gæret færdig efter en uge. Du kan evt. lade den stå i to uger ved stuetemperatur.

Det virker som en meget klassisk maltsammensætning til en hefeweizen, så der er ingen grund til at tilsætte havregryn.
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"