Dunkel Hefeweizen

Redaktør: Co-Admin

Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 10:41

Sidder og er igang med at brygge mig en ægte tysk dunkel hefeweizen opskrift sammen.

Men kan ikke rigtigt finde så meget på Google.

Har denne opskrift -

Paulaner Hefe-Weizen

19 liter OG 1053 FG 1010 IBU 18 SRM 5 ABV 5,6%

3,4 kg hvede
1,5 kg pilsner

34 g Hallertau Hersbrücker 4%

30 min pause v 55 gr
45 min pause v 67 gr

kog 120 min

Wyeast 3638 eller WLP 380

det her er så til en lys paulaner hvede.

Har ingen ide om hvor meget eller hvor lidt og hvilken maltrype jeg skal bruge for at gøre den mørk.

Den skal på ingen måde være sort, kun mørkebrun. Og så ville jeg gerne tilføje lidt caramelmalt også, for lidt sødme.

Farven må gerne være lidt som en franzikaner eller paulaner.


Nogen der kan hjælpe mig lidt ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (108.41 KiB) Vist 11026 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 10:47

Har aldrig brygget Weizen før, men bjcp er altid et godt sted at starte. Der får man grundprincipperne og de "originale" ingredienser oplyst.

http://www.bjcp.org/2008styles/style15.php
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 10:51

Har prøvet at arbejde med beersmith og der måtte jeg give lidt op.

Tænkte at hvis der nogen der lige havde et hurtigt bud, ville det være kanon ;)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 11:25

Evt den her.

Screenshot_2015-05-05-12-23-46.png
Screenshot_2015-05-05-12-23-46.png (313.98 KiB) Vist 11010 gange


OBS! Opskriften er kun til 23 liter!
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 11:35

Mange tak.

Hvad er det for et program du bruger?
Ville nemlig gerne op på 70% hvede ;)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 12:06

Det var da så lidt. ;) Det er Beersmith mobil. Den er lidt mere simpel end pc udgaven. Det kan godt mærkes til tider. Men den den er fin på farten. ;)
Mht hvede malten mængde, så valgte jeg hvede caramel malt og chokolade hvede, for netop at holde hvede indholdet oppe. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 12:35

Arh okay :)

Takker mange gange.

Har også planer om, igen at forsøge med åben gæring, i de første 3 dage.

Har en spand som skal på flaske her på søndag, og så går der vel lige 14 dage så er den klar til at blive drukket. Bliver spændende :)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 12:50

Ja åben fermentering er altid spændende. :) Hold os opdateret. ;)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 14:18

Så har jeg investeret i beersmith på iPhone.

Har prøvet at sammensætte en opskrift.

Men er meget i tvivl. Er stadig ny, og alle de forkortelser som SF, FC, ibu, ebc osv. Er en jungle.

Ville også gerne have ændret hele potionen til ca. 10 liter.

Men ingen tvivl om at når man kender programmet, så virker det som en leg :)

Men ser det her nogen Lunde ud? :)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (144.78 KiB) Vist 10966 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 14:19

Her er det andet billede
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (180.65 KiB) Vist 10965 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 14:19

Tredje og sidste :)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (172.4 KiB) Vist 10966 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 14:56

Der er mange terminologier i den her hobby. Og mange forkortelser. Der er en fin liste her over de mest gængse.

http://www.beeradvocate.com/beer/101/terms/

De fleste forkortelser du støder på er disse

FG - Final Gravity - sidste vægtfylde måling uden forandring i vægtfylden. Altså når øllet er klar til at hælde på Flaske/fad.

SG - Specific Gravity - Bruges evt ved kontrolmålinger af vægtfylde. Dem foretager man under gæringsprocessen, for at kunne følge med i om alt forløber som det skal. Den er god at bruge.

OG - Original Gravity - Første måling af urtens vægtfylde, inden gæren tilsættes.
EBC - Farveenhed man bruger.

IBU - International Bittering Units - bitterhed i urten.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 15:08

Okay :)

Men ser det nogenlunde ud det jeg har prøvet her til at starte med?
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf MonkeyBrew » 5. maj 2015, 15:21

Du skal nok have mere pilsnermalt i. Eller bliver det vist en meget kedelig øl. :) Men man skal også lige lærer systemerne at kende. Du kan også tilføje eget udstyr eller rette eksisterende udstyr til dine behov. Kig evt på YouTube. Der er mange guides til Beersmith. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Dunkel Hefeweizen

Indlægaf Mikkelroskilde » 5. maj 2015, 15:41

Det her var så meningen at det skulle være til ca. 11.5 liter ;) Derfor der er så lidt pilsner malt i :)
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Næste

Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster