Red ale

Redaktør: Co-Admin

Red ale

Indlægaf Mikkelroskilde » 1. jul 2015, 06:37

Har lavet denne her opskrift. Det er meningen det skulle være en rød ale.

Har tidligere smagt min første røde Ale og den var udemærket. Dog manglede der smag i den.

Har forsøgt mig i beersmith med denne her.

Hvad siger i? :)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (118.09 KiB) Vist 4526 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlægaf Mikkelroskilde » 1. jul 2015, 06:37

Og det er på et 20 l. Bryganlæg ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (40.13 KiB) Vist 4524 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlægaf Nimbus39 » 1. jul 2015, 07:34

Det virker som meget Carared, ifølge BeerSmith bør man max bruge 20%
Problemet er at der ikke er mange enzymer tilbage i de ristede malte, og med kun 1 kg pilsner kan du risikere en dårlig effektivitet, desuden er sukkertyperne du udvinder fra carared ikke lige så forgærbare som dem der kommer fra pilsneren (og til dels munich) så du risikerer en ret sød øl med lidt alkohol.
Jeg ville nok bytte om på pilsner og carared, og måske tilføje en enkelt malt mere for at give lidt mere bredde i smagen, måske noget krystal.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3381
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Red ale

Indlægaf Jobu » 1. jul 2015, 08:28

Hvad jeg har læst mig til (går også og overvejer at lave en klon af Murphys Irish Red), så er den røde farve (i hvert fald i de irske) dannet fra en meget lille portion roasted barley der alene skal bidrage til at skabe en rustrød farve - vi snakker 150g i 20L... I de opskrifter jeg har arbejdet med, er der slet ingen carared i. Mærkeligt nok :)
Jobu
 
Indlæg: 124
Tilmeldt: 26. jan 2015, 13:24

Re: Red ale

Indlægaf Mikkelroskilde » 1. jul 2015, 09:29

Hvad så med denne her? ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (133.28 KiB) Vist 4481 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlægaf Mikkelroskilde » 1. jul 2015, 09:31

Og her ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (137.42 KiB) Vist 4481 gange
Mikkelroskilde
 
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlægaf loobie » 1. jul 2015, 10:46

Bestmalz's "Red X" (http://www.bestmalz.de/en/malt/EN_BEST_Red_X.pdf )er en diastatisk (basis-)malt, der skulle give en rød farve. Har ikke selv prøvet den. Den giver næppe CaraRed's fylde, men kunne måske bruges i forbindelse med CaraRed?
loobie
 
Indlæg: 117
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: Red ale

Indlægaf martin_pedersen » 1. jul 2015, 21:47

Den sidste udgave ser meget fin ud, en del cara malte så rest sødme er der nok af. Evt har jeg før med succes tilsat chocolate malt ved eftergydning eller sidst i kogningen. Den sidste del giver nogle fine smags nuancer uden at der trækkes bitterstoffer ud..


Sent from my iPhone using Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.

Martin

Ps. Det skal nok blive til øl!
Brugeravatar
martin_pedersen
 
Indlæg: 408
Tilmeldt: 6. okt 2011, 13:49
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Red ale

Indlægaf KronBjørn » 7. jul 2015, 18:34

Jeg har lige prøvet Red-X og den står i gærtank.

50% RedX / 50% PaleMalt

Det kan godt være den kommer til at se rød ud i et glas, men i et måleglas er den ikke rød, bare amber.
-Og så smager den forholdsvis maltet.

/me
KronBjørn
 
Indlæg: 124
Tilmeldt: 25. aug 2013, 11:39


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster