Red ale

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Red ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Har lavet denne her opskrift. Det er meningen det skulle være en rød ale.

Har tidligere smagt min første røde Ale og den var udemærket. Dog manglede der smag i den.

Har forsøgt mig i beersmith med denne her.

Hvad siger i? :)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (118.09 KiB) Vist 21876 gange
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Og det er på et 20 l. Bryganlæg ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (40.13 KiB) Vist 21874 gange
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Red ale

Indlæg af Nimbus39 »

Det virker som meget Carared, ifølge BeerSmith bør man max bruge 20%
Problemet er at der ikke er mange enzymer tilbage i de ristede malte, og med kun 1 kg pilsner kan du risikere en dårlig effektivitet, desuden er sukkertyperne du udvinder fra carared ikke lige så forgærbare som dem der kommer fra pilsneren (og til dels munich) så du risikerer en ret sød øl med lidt alkohol.
Jeg ville nok bytte om på pilsner og carared, og måske tilføje en enkelt malt mere for at give lidt mere bredde i smagen, måske noget krystal.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Jobu
Indlæg: 124
Tilmeldt: 26. jan 2015, 13:24

Re: Red ale

Indlæg af Jobu »

Hvad jeg har læst mig til (går også og overvejer at lave en klon af Murphys Irish Red), så er den røde farve (i hvert fald i de irske) dannet fra en meget lille portion roasted barley der alene skal bidrage til at skabe en rustrød farve - vi snakker 150g i 20L... I de opskrifter jeg har arbejdet med, er der slet ingen carared i. Mærkeligt nok :)
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Hvad så med denne her? ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (133.28 KiB) Vist 21831 gange
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Red ale

Indlæg af Mikkelroskilde »

Og her ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (137.42 KiB) Vist 21831 gange
loobie
Indlæg: 143
Tilmeldt: 19. mar 2014, 14:56

Re: Red ale

Indlæg af loobie »

Bestmalz's "Red X" (http://www.bestmalz.de/en/malt/EN_BEST_Red_X.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; )er en diastatisk (basis-)malt, der skulle give en rød farve. Har ikke selv prøvet den. Den giver næppe CaraRed's fylde, men kunne måske bruges i forbindelse med CaraRed?
Brugeravatar
martin_pedersen
Indlæg: 413
Tilmeldt: 6. okt 2011, 13:49
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Red ale

Indlæg af martin_pedersen »

Den sidste udgave ser meget fin ud, en del cara malte så rest sødme er der nok af. Evt har jeg før med succes tilsat chocolate malt ved eftergydning eller sidst i kogningen. Den sidste del giver nogle fine smags nuancer uden at der trækkes bitterstoffer ud..


Sent from my iPhone using Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.

Martin

Ps. Det skal nok blive til øl!
KronBjørn
Indlæg: 124
Tilmeldt: 25. aug 2013, 11:39

Re: Red ale

Indlæg af KronBjørn »

Jeg har lige prøvet Red-X og den står i gærtank.

50% RedX / 50% PaleMalt

Det kan godt være den kommer til at se rød ud i et glas, men i et måleglas er den ikke rød, bare amber.
-Og så smager den forholdsvis maltet.

/me
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"