Side 1 af 1

Red ale

: 1. jul 2015, 07:37
af Mikkelroskilde
Har lavet denne her opskrift. Det er meningen det skulle være en rød ale.

Har tidligere smagt min første røde Ale og den var udemærket. Dog manglede der smag i den.

Har forsøgt mig i beersmith med denne her.

Hvad siger i? :)

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 07:37
af Mikkelroskilde
Og det er på et 20 l. Bryganlæg ;)

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 08:34
af Nimbus39
Det virker som meget Carared, ifølge BeerSmith bør man max bruge 20%
Problemet er at der ikke er mange enzymer tilbage i de ristede malte, og med kun 1 kg pilsner kan du risikere en dårlig effektivitet, desuden er sukkertyperne du udvinder fra carared ikke lige så forgærbare som dem der kommer fra pilsneren (og til dels munich) så du risikerer en ret sød øl med lidt alkohol.
Jeg ville nok bytte om på pilsner og carared, og måske tilføje en enkelt malt mere for at give lidt mere bredde i smagen, måske noget krystal.

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 09:28
af Jobu
Hvad jeg har læst mig til (går også og overvejer at lave en klon af Murphys Irish Red), så er den røde farve (i hvert fald i de irske) dannet fra en meget lille portion roasted barley der alene skal bidrage til at skabe en rustrød farve - vi snakker 150g i 20L... I de opskrifter jeg har arbejdet med, er der slet ingen carared i. Mærkeligt nok :)

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 10:29
af Mikkelroskilde
Hvad så med denne her? ;)

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 10:31
af Mikkelroskilde
Og her ;)

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 11:46
af loobie
Bestmalz's "Red X" (http://www.bestmalz.de/en/malt/EN_BEST_Red_X.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; )er en diastatisk (basis-)malt, der skulle give en rød farve. Har ikke selv prøvet den. Den giver næppe CaraRed's fylde, men kunne måske bruges i forbindelse med CaraRed?

Re: Red ale

: 1. jul 2015, 22:47
af martin_pedersen
Den sidste udgave ser meget fin ud, en del cara malte så rest sødme er der nok af. Evt har jeg før med succes tilsat chocolate malt ved eftergydning eller sidst i kogningen. Den sidste del giver nogle fine smags nuancer uden at der trækkes bitterstoffer ud..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Red ale

: 7. jul 2015, 19:34
af KronBjørn
Jeg har lige prøvet Red-X og den står i gærtank.

50% RedX / 50% PaleMalt

Det kan godt være den kommer til at se rød ud i et glas, men i et måleglas er den ikke rød, bare amber.
-Og så smager den forholdsvis maltet.

/me