Hvedeøl uden hvedegær

Redaktør: Co-Admin

Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf Niles » 19. jul 2015, 09:51

Er der nogen der ligger inde med en opskrift på en hvedeøl uden hvedegær? Evt med S-04, US-05, Lalleman Nottingham.
Niles
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 17. feb 2012, 15:08

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf søreno » 19. jul 2015, 09:56

Du kan lave en amerikansk hvede. De er ofte mere humlede og gæret med neutral gær som fx s-05.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf Goldenhammer » 19. jul 2015, 10:02

Prøv den her:

Volume: 44 liters
Boil Volume: 44 liters
OG: 1055
BG: 1055
FG: 1010
Alcohol: 5.9 % by vol.
Colour: 10 EBC (Golden)
Bitterness: 17 IBU
BU/GU: 0.3

Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 6200 g
Wheat Malt 3 EBC 5000 g
Flaked Oats 4 EBC 1200 g

Mash schedule: 66/90

Hops
Hallertauer Mittelfruh 5.13% alpha 60 g 90 minutes

Fermentation
Yeast: Safale US-05
Goldenhammer
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 30. aug 2013, 12:36

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf RT BRYG » 19. jul 2015, 11:19

Nu der snakkes om hvede kan man så bruge hvede lige fra marken eller skal den også spire og ristes.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
RT BRYG
 
Indlæg: 176
Tilmeldt: 3. feb 2014, 18:28
Geografisk sted: 4070 Kr.Hyllinge

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf MonkeyBrew » 19. jul 2015, 12:03

Man kan godt bruge umaltet hvede. Det giver en lidt mere "kornet" smag, men det kan være ønskværdigt i visse øl, som godt må være lidt "rå" i det.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf martin_pedersen » 20. jul 2015, 07:32

Jeg ville lave den på us05 og skifte goldenhammers humle ud med en amerikansk humle og ramme 17 ibu på 60min og tilsætte igen omkring 10-5 min med en god amarillo eller cascade og her er en US wheat
Evt. Mæske højt for fylde.. Men det passer nok bedre til en tysk udgave


Sent from my iPhone using Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.

Martin

Ps. Det skal nok blive til øl!
Brugeravatar
martin_pedersen
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 6. okt 2011, 13:49
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf Niles » 21. jul 2015, 22:06

Tak for indlægene. En kombination af disse skal nok blive en god US hvede!
Niles
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 17. feb 2012, 15:08

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf Niles » 23. jul 2015, 23:12

Vil i egentlig tilsætte andet, evt umaltet, for at få en mere uklar hvede eller mere skum? Eller kan den klare sig som opskriften ovenover?
Niles
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 17. feb 2012, 15:08

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf søreno » 23. jul 2015, 23:44

Jeg ville ikke tilsætte umaltet hvede. Smid en ordentlig skovlfuld sluthumle i ovenstående opskrift. Så er du kørende
VH. Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvedeøl uden hvedegær

Indlægaf RT BRYG » 24. jul 2015, 06:43

Niles skrev:Vil i egentlig tilsætte andet, evt umaltet, for at få en mere uklar hvede eller mere skum? Eller kan den klare sig som opskriften ovenover?

Det med umaltet hvede var kun et spørgsmål om man kunne bruge det direkte fra bonden og om det ville give noget af betydning og om der var en som viste om det havde en ebc.
Brugeravatar
RT BRYG
 
Indlæg: 176
Tilmeldt: 3. feb 2014, 18:28
Geografisk sted: 4070 Kr.Hyllinge


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster