Humle kogning
Humle kogning
Hvor mange grader skal man koge humlen ?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Humle kogning
Som du selv skriver - kogning ;-) (roling boil - som de siger overthere...)
Jeg har dog tit tænkt - temperaturen variere jo om det er højtryk eller lavtryk ;-)
Gad vide om det betyder noget.. Måske fuldmåne også har noget at sige...
Jeg har dog tit tænkt - temperaturen variere jo om det er højtryk eller lavtryk ;-)
Gad vide om det betyder noget.. Måske fuldmåne også har noget at sige...
Re: Humle kogning
men hvor mange grader er det?Truntebryg skrev:Som du selv skriver - kogning ;-) (roling boil - som de siger overthere...)
Jeg har dog tit tænkt - temperaturen variere jo om det er højtryk eller lavtryk ;-)
Gad vide om det betyder noget.. Måske fuldmåne også har noget at sige...
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Humle kogning
Jamen ved lavt lufttryk er det omkring 98-99C og ved højt tryk er det nok 101 C
Gennemsnitligt 100C
Gennemsnitligt 100C
Re: Humle kogning
Nu spørger jeg lige lidt dumt.... Lufttryk og lavtryk hvad mener du med det ? :)Truntebryg skrev:Jamen ved lavt lufttryk er det omkring 98-99C og ved højt tryk er det nok 101 C
Gennemsnitligt 100C
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Humle kogning
Vejret har indflydelse på kogepunktet, hvis det er højtryk (typisk ved solskin) så stiger kogepunktet en smule.
Hvis du kravler op af et bjerg, så koger dit vand ved en lavere temperatur. Samplet fra nettet:
Er man for eksempel i Val Thorens, Frankrig, Europas højeste skiby, 2.300 meter over havet, skal et blødkogt æg koge 29 sekunder længere i vandet. Grunden til det er, at vand i den højde koger allerede ved 92 grader.
Nu har vi ikke meget bjerg i DK, så regn du bare med 100 C
Hvis du kravler op af et bjerg, så koger dit vand ved en lavere temperatur. Samplet fra nettet:
Er man for eksempel i Val Thorens, Frankrig, Europas højeste skiby, 2.300 meter over havet, skal et blødkogt æg koge 29 sekunder længere i vandet. Grunden til det er, at vand i den højde koger allerede ved 92 grader.
Nu har vi ikke meget bjerg i DK, så regn du bare med 100 C
Re: Humle kogning
Og det var så når vi taler om rent vand.
Vi har den uvane at komme en masse sukkerstoffer i vandet før vi koger det, og de påvirker også kogepunktet.
En god kraftig urt koger måske først ved 101.
Vi har den uvane at komme en masse sukkerstoffer i vandet før vi koger det, og de påvirker også kogepunktet.
En god kraftig urt koger måske først ved 101.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Humle kogning
Men hvorfor er det interessant? Altså praktikkens brygverden?
Det koger når der er buler på overfladen og det damper godt.
Det koger når der er buler på overfladen og det damper godt.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;