hvordan kan kavent anvendes?

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
JaLabryg
Indlæg: 60
Tilmeldt: 22. jan 2016, 17:30
Geografisk sted: Viborg

hvordan kan kavent anvendes?

Indlæg af JaLabryg »

Hej

Jeg bruger kaventen til at regulere min BG med, og til at erstatte det, der fordamper under kogning. Spørgsmålet er om jeg kan koge hele kaventen ind og få en OG, der minder om OG i den samlede urt og så tilsætte det til allersidst, inden jeg køler?

vh
Jacob
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: hvordan kan kavent anvendes?

Indlæg af Truntebryg »

Det kan du godt, men når du koger en 1.020 ind til f.eks. 1.050 så opsumere du også mineralerne - og det er en lidt dyr løsning.

Fra alm. øl får jeg typisk en slut kavant på 1,008 det er kun 2% sukker - og måske kun et par liter.

Stærkere øl giver højere slut kavant, og her bruger jeg kavanten til gærstartere...

Afhængigt af setup og slut sukker % - og hvad er den så typisk ?
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: hvordan kan kavent anvendes?

Indlæg af admin »

man kan også bruge det til at mæske i ;)

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
JaLabryg
Indlæg: 60
Tilmeldt: 22. jan 2016, 17:30
Geografisk sted: Viborg

Re: hvordan kan kavent anvendes?

Indlæg af JaLabryg »

Tak for svar. OG på min kavent ligger på 1015 - 1020.

Jeg kan altså godt koge det ind og tilsætte til sidst, men hvad mener du Trunte, når du skriver at det er en dyr løsning?

Hvor meget smag er der i kaventen og kunne man evt. lave en alkoholsvag øl. ex hvis man spargede ekstra 5-6 liter?

vh
Jacob
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: hvordan kan kavent anvendes?

Indlæg af Truntebryg »

Du kan jo prøve at smage på den, det smager ikke af en dyt !!

Men det giver god mening at hælde det i næste bryg... der skal du jo bruge vand alligevel ;-)

Dyrt - fordi det koster en del energi at koge 80% væk, og 1,020 er jo kun 4- 5% sukker = 4-50g per liter.

50g sukker koste ca 0,3 kr på tilbud .....
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."