Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Amager Hop
Indlæg: 18
Tilmeldt: 21. jun 2016, 08:03

Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af Amager Hop »

Hej alle,

Overvejer at kopiere nedenstående opskrift på en Belgian Wit...er det for kompliseret til en nybegynder?

http://beercalc.org/?t=112013" onclick="window.open(this.href);return false;

Mit setup er BIAB og en 26Liters gryde...skal der ændres på opskriften når det koges i en pose?

Min første APA blev en rodet omgang...mest pga. jeg tossede rundt med de forkerte vandmængder, så vil meget gerne have styr på den del. Nogen som kan hjælpe med vand mængde hvis jeg gerne vil ende op med 25liter til fermentering? Det var her det gik galt sidst.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af Truntebryg »

Altså næsten 60% hvede er ikke for nemt ... det kan give sparge problemer.

Jeg vil bestemt anbefale et nemmere bryg ;-)
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af ThomasM »

Truntebryg skrev:Altså næsten 60% hvede er ikke for nemt ... det kan give sparge problemer.

Jeg vil bestemt anbefale et nemmere bryg ;-)
Kan man ikke bare lave en biab no Sparge. Har blandt andet set basicbrewing james spencer gør det et par gange.
/Thomas
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af søreno »

Det er nemmere at håndtere meget hvede med biab, hvis man ikke sparger, som Thomas siger. Så hiver man bare posen op og maser den lidt.

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af Nimbus39 »

Jeg vil så vove den påstand at den opskrift ikke giver en Wit - der er alt for meget maltet hvede i den.
Som gær ville jeg nok vælge Mangrove Jacks' "Belgian White" den laver en dejlig smag og er nem at håndtere.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Amager Hop
Indlæg: 18
Tilmeldt: 21. jun 2016, 08:03

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af Amager Hop »

Mht. sparging. Jeg er ikke så bekymret for den del, måske fordi jeg ikke ved bedre. Jeg har en stor si, hvor malt posen kan ligge i efter mæskning...er det ikke ok til sparging? Jeg er dog i tvivl om mængden af sparge vand faktisk er jeg i tvivl om vandmængder i det hele taget.

Gæren vil jeg lige læse lidt på...

Her er mit forslag til fremgangsmåde

Pilsner malt 2.5kg
Wheat malt 2.5kg
Flaked Wheat 1.0kg

20L
45grader ind mæskning starter og varmes op til 62grader
62grader mæskning i 60min, herfeter varmes op til 70grader
70grader i 20min, herefter varmes op til 78grader
78grader i 5min???

Sparging: Hvor mange liter?
Trækker posen op i sien og lader den dryppe af og hælder X antal liter over.

Kogning og tilsætning af:
5 hele øko appelsiner(60min)?
5gram citron skal (60min)?
10gram knust koriander (60min)?
Magnum (30min)

Er det muligt at ende op med 20-25liter øl?
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af Truntebryg »

Tjaa - jeg ville nu nok trække pose op - og så tømme gryden, ned med posen igen fyld vand på til malten netop er dækket....

Vent x antal minutter op med posen igen osv. evt. 3 gange hvis sukker mængden er for høj.
søreno
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Batch nr.#2 skal snart laves....men?

Indlæg af søreno »

Enig med Trunte

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."