Først og fremmest tak for den hjælp jeg allerede har fået - senest til http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=4&t=11517 der for øvrigt blev nøjagtig som jeg havde håbet :D Jeg tager et billede af den i et glas og opdaterer med den endelige opskrift senere...
Min lille 80 liters kummefryser har fået en ven på 100 liter (perfekt til en 32 liter pedigree spand med gærrør), så nu er det blevet tid til at kaste sig over en lagerøl (måske en dobbelbock...).
Jeg er dog en smule usikker på fremgangsmåden der jo indeholder et par trin mere under gæringen end jeg er vant til.
Det jeg påtænker er noget i stil med:
- 1. Nedkøling af urten til ca. 10°C inden tilsætning af WLP830 fra en dejlig stor gærstarter.
2. 10-14 dage ved 10°C
3. 3-4 dage ved 18°C
4. Cold crash til 0°C i 3 dage
5. Flaskning med tilsætning af sukker til ca. 2,7 vol
6. 14 dage ved 18°C for fuldstændig karbonering
7. Et par måneder eller mere ved 4°C
8. Skænk og nyd :)
Umiddelbart tænker jeg at lagringen burde foregå på et fad og øllet enten flaskes med tvangskarbonering eller tappes direkte, men jeg har ikke et fad til lagring og lige nu ikke har lyst til at investere i mere grej...