Er min IPA inficeret?
Er min IPA inficeret?
Jeg er ikke helt nybegynder, men har brygget i ca 3 år. Dog kun kit's
Nu er jeg i gang med et IPA sæt fra "Muntons American Style IPA.
Efter 4 dage skal der tilsættes Citra humle i pille form.
Efter at have hygget sig i ca 8 dage i en gærspand, med låget lagt løst på, ser jeg, at der er dannet små pletter/klumper af en hvid substans oven på gærlaget!
Når jeg forsigtigt fjernede en lille smule - syntes jeg ikke det havde nogen speciel lugt, og mindede heller ikke om mug, som jeg frygtede!! (ingen hår på, men kunne nulre den ml fingerne, og mindede egentlig om, at det var humlen..)
Dog skyndte jeg mig at omstikke til en beholder med vandlås. - Meget forsigtigt, og lod de sidste 2.5-3 liter gå til spilde!!
Nu (dagen efter omstikning) gærer mit bryg så lystigt, at der er et skum lag på ca 2,5 cm og låsen lukker overtryk ud ca hver 7-10 sek.
Jeg har lavet dette bryg før, men det har aldrig opført sig sådan før... - Der plejer aldrig at komme skum.
Jeg syntes selv jeg er meget omhyggelig med rengøring af alt udstyr. Bruger "Aseptox", hvor der ikke skal skylles efter.
Det skal siges, at jeg ikke syntes øllet lugter dårligt, og den teskefuld jeg smagte på; - smagte ikke dårligt, men selvfølgelig helt flad.
Brygget skal stå ca 10-12 dage længere, før der skal tilsættes sukker og flaskes.
Har I nogen ide om, at min øl er inficeret?? Har hørt de kloge sige, at det sker for alle bryggere på et tidspunkt!
Vil sætte pris på hjælp :-)
Nu er jeg i gang med et IPA sæt fra "Muntons American Style IPA.
Efter 4 dage skal der tilsættes Citra humle i pille form.
Efter at have hygget sig i ca 8 dage i en gærspand, med låget lagt løst på, ser jeg, at der er dannet små pletter/klumper af en hvid substans oven på gærlaget!
Når jeg forsigtigt fjernede en lille smule - syntes jeg ikke det havde nogen speciel lugt, og mindede heller ikke om mug, som jeg frygtede!! (ingen hår på, men kunne nulre den ml fingerne, og mindede egentlig om, at det var humlen..)
Dog skyndte jeg mig at omstikke til en beholder med vandlås. - Meget forsigtigt, og lod de sidste 2.5-3 liter gå til spilde!!
Nu (dagen efter omstikning) gærer mit bryg så lystigt, at der er et skum lag på ca 2,5 cm og låsen lukker overtryk ud ca hver 7-10 sek.
Jeg har lavet dette bryg før, men det har aldrig opført sig sådan før... - Der plejer aldrig at komme skum.
Jeg syntes selv jeg er meget omhyggelig med rengøring af alt udstyr. Bruger "Aseptox", hvor der ikke skal skylles efter.
Det skal siges, at jeg ikke syntes øllet lugter dårligt, og den teskefuld jeg smagte på; - smagte ikke dårligt, men selvfølgelig helt flad.
Brygget skal stå ca 10-12 dage længere, før der skal tilsættes sukker og flaskes.
Har I nogen ide om, at min øl er inficeret?? Har hørt de kloge sige, at det sker for alle bryggere på et tidspunkt!
Vil sætte pris på hjælp :-)
Senest rettet af gitteG 11. nov 2016, 16:39, rettet i alt 1 gang.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Er min IPA inficeret?
Er det runde klumper eller ligner det små is-flager ?
Re: Er min IPA inficeret?
Det er lidt svært at beskrive. Syntes at det måske mere var små klumper, end flagerTruntebryg skrev:Er det runde klumper eller ligner det små is-flager ?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Er min IPA inficeret?
Ja OK, oven på skummet - som du jo skrev.
Det ligner ikke noget jeg har set før ... og mug dannes ikke under voldsom CO2 udvikling.... smagte du på det ;-)
Det ligner ikke noget jeg har set før ... og mug dannes ikke under voldsom CO2 udvikling.... smagte du på det ;-)
Re: Er min IPA inficeret?
mit bud er at den har stået for koldt i første fermentering ?
Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jens
Øl og sol er livet....
http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Er min IPA inficeret?
Jo smagte på den - smagte ikke dårligt. Ingen dårlig lugt. Var 10 dage gammel da jeg omstak og smagteTruntebryg skrev:Ja OK, oven på skummet - som du jo skrev.
Det ligner ikke noget jeg har set før ... og mug dannes ikke under voldsom CO2 udvikling.... smagte du på det ;-)
Re: Er min IPA inficeret?
Den kan godt have stået lidt koldt de første par dage. Var langsomt til at komme igang med gæring. Hævede temp i rummet, og den startede gæring.admin skrev:mit bud er at den har stået for koldt i første fermentering ?
Brygget ved Fri Bryg - Naturligvis
Kan det være fordi jeg tilsatte humle piller på 4. dagen, da skummet efter gærstart stadig var meget højt?
Og jeg har aldrig set skum på 2. fermentering - er det normalt? :-O
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Er min IPA inficeret?
Nu er 2nd fermenteringen ikke noget der er moderne mere .. har iøvrigt aldrig brugt det ;-)
Men hvis den er startet langsomt, så kan der være masser af sukker tilbage - en omstikning giver ilt og oprodning af gæren, så det virker sandsynlig af gæringen er kommet i godt humør ;-)
Men hvis den er startet langsomt, så kan der være masser af sukker tilbage - en omstikning giver ilt og oprodning af gæren, så det virker sandsynlig af gæringen er kommet i godt humør ;-)
Re: Er min IPA inficeret?
Truntebryg du skriver isflager, jeg har nogle flasker med det der ligner isflager, hvad er det
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Er min IPA inficeret?
Det bare Brett - så de skal ligge 1 års tid mere så er de nok på toppen ;-)
Brett starter altid på overfladen, da det er her der er både næring og ilt. Først er det et ultra tyndt lag, som netop nemt knækker i flager ala indlands-isen - senere bliver det dog et stort klumpet hvidt lag.
Brett starter altid på overfladen, da det er her der er både næring og ilt. Først er det et ultra tyndt lag, som netop nemt knækker i flager ala indlands-isen - senere bliver det dog et stort klumpet hvidt lag.
Re: Er min IPA inficeret?
Tak så gemmer jeg dem væk.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Er min IPA inficeret?
.. husk at krydse fingre for at det er en velsmagende Brett ;-)
Jeg har en utroligt velduftende Brett her, men har ikke smagt på det endnu.... nu har den stået et års tid, så mon ikke jeg snart burde lave et omstik.
Jeg har en utroligt velduftende Brett her, men har ikke smagt på det endnu.... nu har den stået et års tid, så mon ikke jeg snart burde lave et omstik.