Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
AndersVesterø
Indlæg: 71
Tilmeldt: 23. dec 2015, 13:29
Geografisk sted: Elverhøjen, 8370 Hadsten

Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Indlæg af AndersVesterø »

Hej,

Jeg har planer om at min næste bryg skal tvangskarboneres i fustage (30l m. S-kobling) med overtryk og brug af ryste metoden...

Men: hvordan stiller man det rent praktisk smart an?

1. Hvordan er det smartest at få øllet ind i fustage?
2. Hvordan gøres fustage trykløst, uden øl vælter ud som skum?

Hvis der er nogle der har erfaring med dette og evt et par billeder af deres setup vil det være super fedt lige at kunne lure lidt på et setup...

/Anders
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Indlæg af fjorgensen »

keep it simple !
AndersVesterø
Indlæg: 71
Tilmeldt: 23. dec 2015, 13:29
Geografisk sted: Elverhøjen, 8370 Hadsten

Re: Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Indlæg af AndersVesterø »

Super! Tak det gav god mening...
jesperth
Indlæg: 167
Tilmeldt: 12. aug 2015, 00:31

Re: Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Indlæg af jesperth »

Det er ret nemt. Jeg sætter 3 bar på, ryster 90 sekunder (60 for 9L fad) og sætter så en bleeder valve med manometer på og ryster til trykket ikke falder mere. Da mit øl som regel er kølet til ca. 1-2 grader så går jeg normalt efter ca. 0.8-1 bar karboneringstryk. Hvis trykket ender der efter 5-10 minutters rysten så sætter jeg fadet tilbage på køl og så er det klar til en testtapning efter et par timer. Hvis det er underkarboneret så gentager jeg ovennævnte men kun med 10 sekunders højtryk. Hvis det er overkarboneret så lukker jeg al tryk ud med overtryksventilen og gentager rysten med bleeder valve.
Til slut sætter jeg fadet tilbage i den temperaturregulerede fryser ved 1 grad og ved 0.8-1 bar og der kan det så stå i nogle uger.
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Tvangskarbonering på fad og derefter i flasker...

Indlæg af Truntebryg »

Tvangs karbonering med rysteture giver ingen mening for den tålmodige.
  • Sæt fustage på køl, pump 3 bar på fadet - og fjern conector.
    2 dagen pump 3 bar på fadet - og fjern conector.
    3 dagen pump 2 bar på fadet - og fjern conector.
    4 dagen - skulle gerne nærme sig det ønskede - check tryk og juster til ønsket 0,8-1,1 Bar.
    5 -> 14 dage som 4 og bare hver 3die dag.
Din øl er først i balance efter 2 uger !!!!!!!!!!!
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."