Hey allesammen.
Kunne godt tænke mig at brygge en Barley wine.
Og så kommer spørgsmålene:
Opskriften sige OG på 1140, er der overhovedet muligt på en Brewster?
Opskriften siger tørhumlin, bare ikke hvornår, men tænker efter 14 dage sammen med omstikling.
Vil lade den stå i spanden ved stuetemperatur i 4 uger, og derefter har jeg kælder hvor den skal stå mindst et år.
Er jeg helt galt på den, eller lyder det okay?
Ha en god dag.
Mvh Dan
Barley wine
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Barley wine
Du kan jo opnå en højere Ög ved at koge urten ned
Re: Barley wine
Vedr. tørhumlingen, så skal den ske inden du stikke om, for humlen skal ikke være i mere end 14 dage.
Så hvis du lader den stå 4 uger, stikker om og sætter den væk, så ville jeg tørhumle den sidste uge inden du stikker om.
Hvis ikke du kan komme op på den OG med dit anlæg, så kan du evt. tilsætte spraymalt.
Så hvis du lader den stå 4 uger, stikker om og sætter den væk, så ville jeg tørhumle den sidste uge inden du stikker om.
Hvis ikke du kan komme op på den OG med dit anlæg, så kan du evt. tilsætte spraymalt.
/Klaus
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
Re: Barley wine
Det er mest sandsynlig ikke muligt på en Brewster, såfremt du ønsker at brygge samme volumen på én hang som på en "mindre" øl. Der er simpelthen for meget malt.
Del i stedet opskriften i to, og bryg to gange efter hinanden, så du ender med den ønskede mængde i gærspanden. Dermed er der plads i din Brewster.
Del i stedet opskriften i to, og bryg to gange efter hinanden, så du ender med den ønskede mængde i gærspanden. Dermed er der plads i din Brewster.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 46
- Tilmeldt: 14. okt 2016, 19:33
- Geografisk sted: tinglev
Re: Barley wine
Tak for alle råd:-)
Det gør det altid lidt lettere. Tror jeg vil sælge min Brewster og invistere i en stor gryde med gasplus, har brewsteren og en anden el gryde til sparge vand, og når det hele køre, så kan strømmen snart ikke følge med herhjemme:-/
Det gør det altid lidt lettere. Tror jeg vil sælge min Brewster og invistere i en stor gryde med gasplus, har brewsteren og en anden el gryde til sparge vand, og når det hele køre, så kan strømmen snart ikke følge med herhjemme:-/
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Barley wine
GasPlus - det lyder frækt ;-)
Men ellers er det lige mit set-up, elgryde til spargevand og Gasgryde til mæske/ humlekog. Jeg vil bestemt anbefale en Paella brænder der passer præcis til din gryde. Den bruger mindre gas i forhold til de mere koncentrerede brændere (ala Mammuth)
Men ellers er det lige mit set-up, elgryde til spargevand og Gasgryde til mæske/ humlekog. Jeg vil bestemt anbefale en Paella brænder der passer præcis til din gryde. Den bruger mindre gas i forhold til de mere koncentrerede brændere (ala Mammuth)
Re: Barley wine
Bare ifald du ikke har overvejet det allerede: Hvor længe vil du lagre din barley wine, og hvor meget er der tilbage af effekten af tørhumlingen når den er lagret færdig? De mere subtile humlearomaer overlever ikke såå forfærdeligt længe.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Barley wine
Næ, det har du ret i.
Men spørgsmålet er så, hvilke andre komponenter det så laves. Barley wine udvikler jo helt nye smags indtryk efter 1 års tid, og de kommer jo ikke af ingenting. Aromaen kan ikke komme ud af flasken (før du åbner den ;-) så de går ganske sikkert i forbindelse med andre ting i øllen - og danner nye interessante indtryk.
Så selvom det virker ulogisk, så kan det være spændende nok ;-)
Men spørgsmålet er så, hvilke andre komponenter det så laves. Barley wine udvikler jo helt nye smags indtryk efter 1 års tid, og de kommer jo ikke af ingenting. Aromaen kan ikke komme ud af flasken (før du åbner den ;-) så de går ganske sikkert i forbindelse med andre ting i øllen - og danner nye interessante indtryk.
Så selvom det virker ulogisk, så kan det være spændende nok ;-)
-
- Indlæg: 46
- Tilmeldt: 14. okt 2016, 19:33
- Geografisk sted: tinglev
Re: Barley wine
Den skal lagres i mindst et år i svigerforældrenes kælder. Går med tanker om at lave en lille slags kartoffel/øl kælder i garagen på 1 meter dyb.
Den blir tørhumlet på søndag og en lille uge frem og så er det en uge vold crash og derefter på flaske
Har delt den i to under brygningen, så i den ene er der kommet egetræs spåner i fra congac fad.er rimelig ny i det her, så læser og prøver mig lidt frem . men indtil nu smager den kanon godt.
Den blir tørhumlet på søndag og en lille uge frem og så er det en uge vold crash og derefter på flaske
Har delt den i to under brygningen, så i den ene er der kommet egetræs spåner i fra congac fad.er rimelig ny i det her, så læser og prøver mig lidt frem . men indtil nu smager den kanon godt.