Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)
Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.
Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041
Twoj opskrift
Re: Twoj opskrift
Jeg endte med en OG på 1044 og 18 L i gærspanden.
Jeg glemte at holde styr på hvor mange liter der var i kogekaret inden jeg kogte det..
Jeg glemte at holde styr på hvor mange liter der var i kogekaret inden jeg kogte det..
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Twoj opskrift
Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om
Re: Twoj opskrift
Dalmoseosebryg skrev:Plads til forbedringer, men er det ikke også det det handler om
Ja det er der :)
Jeg havde heller ikke forventet at det ville være "perfekt" i første forsøg.
Og det var måske lidt dristigt at starte med en weissbier.
Jeg skal have lavet nogle små ændringer på mit mæskekar før næste øl skal brygges ihvertfald.
Men tilgengæld er jeg godt tilfreds med mit kogekar.
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Twoj opskrift
Ja - dit link til opskriften - Hefeweizen 12°BLG Malt kit
De 12 stå sikkert for Plato, og er groft = 1,048 så hvis du sætter din effciency til 70% næste gang:
Så du er da godt på vej ;-)
De 12 stå sikkert for Plato, og er groft = 1,048 så hvis du sætter din effciency til 70% næste gang:
Så du er da godt på vej ;-)
Re: Twoj opskrift
Hvede malt har lige så meget kraft som byg malt... http://www.brewunited.com/grain_database.phpTruntebryg skrev:Ja - jeg må konstatere, at der stadig er Diastatic Power i hvede ... ;-)
Opskriften 1500g + 2500g + 200g i 20L giver en OG på 1,050 ved 75% efficiency.
Ved 24L Boil vol - er BG = 1.041
Hilsen Frederik Fornitz
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Twoj opskrift
Ja ja, jeg skal nok få det lært ;-)
Jeg ved ikke hvorfor. jeg hele tiden tror der ikke er enzymer i hvede - forveksler det nok med havre ...
Jeg ved ikke hvorfor. jeg hele tiden tror der ikke er enzymer i hvede - forveksler det nok med havre ...