Hej,
Jeg vil gerne lave en øl ud fra en opskrift jeg har fundet på Beersmith 2 på min iPad.
I opskriften står der at man skal tilføje den sidste humle og koge i 0 minutter. Hvad skal der forstås med det?
Jeg bruger gazeposer til min humle og jeg fjerner som regel humleposerne så snart jeg har slukket for mit gasblus og påbegyndt kølingen, er det en fejl?
MVH Jens
Beersmith 2 opskrift - "kog humle i 0 minutter"
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Beersmith 2 opskrift - "kog humle i 0 minutter"
Hvilken øl vi taler om - ved IPA giver det god mening ;-)
Re: Beersmith 2 opskrift - "kog humle i 0 minutter"
Smider selv humle i ved flameout - og køler efter lidt omrøring hurtigt ned under 80 grader, giver en god frisk smag der holder længe(længere end tørhumling)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Beersmith 2 opskrift - "kog humle i 0 minutter"
Det er en ESB.
Skal jeg tage den "gamle" humle op af gryden før jeg smider den sidste humle i og starter kølingen?
Skal man i øvrigt sætte Wyeast Smack pack gæren tilbage i køleskabet når man har aktiveret næringen eller skal den stå ved stuetemperatur og "svulme" op inden det hældes i urten?
Skal jeg tage den "gamle" humle op af gryden før jeg smider den sidste humle i og starter kølingen?
Skal man i øvrigt sætte Wyeast Smack pack gæren tilbage i køleskabet når man har aktiveret næringen eller skal den stå ved stuetemperatur og "svulme" op inden det hældes i urten?
Re: Beersmith 2 opskrift - "kog humle i 0 minutter"
Det burde ikke gøre den store forskel om du tager den "gamle" humle op eller ej -- alfasyren er isomeriseret og aromastofferne dampet af.
Wyeast-pakker skal ideelt set have lov at svulme ved gæringstemperatur. Jeg tror at stuetemperatur er ok, også for lager-gær.
Wyeast-pakker skal ideelt set have lov at svulme ved gæringstemperatur. Jeg tror at stuetemperatur er ok, også for lager-gær.