Hej :)
Et hurtigt spørgsmål, som jeg ikke lige har kunnet finde svar på...
Kan jeg stoppe gæringen og flaske inden urten er blevet gæret helt færdig?
Jeg tænker at få lidt mere sødme i stedet for højere alkohol %..
Kan det lade sig gøre eller er det ikke så smart??
Mvh
Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Det kan man teoretisk set godt. Pasteurisering vil stoppe gæringsprocessen, men hvor meget co2 du vil få er svært at spå om.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Tak for svar!
Men jeg tænker at tilsætte ekstra gær når den skal karboneres i flasken.. Altså så gæren spiser den nye tilsatte sukker, men efterlader den restsødme der er tilbage fra mæskingen..?
Men jeg tænker at tilsætte ekstra gær når den skal karboneres i flasken.. Altså så gæren spiser den nye tilsatte sukker, men efterlader den restsødme der er tilbage fra mæskingen..?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Mæsk ved en højere temperatur og/eller brug en gær der ikke gærer så langt ned.
keep it simple !
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Det lyder som opskriften på en granat.Gartner skrev:Tak for svar!
Men jeg tænker at tilsætte ekstra gær når den skal karboneres i flasken.. Altså så gæren spiser den nye tilsatte sukker, men efterlader den restsødme der er tilbage fra mæskingen..?
Gæren vil spise både karboneringssukkeret og sukkeret fra mæskningen.
Du kan vælge at tilsætte sukkerarter som gæren ikke kan "spise" f.eks laktose.
Eller som før nævnt mæske ved en højere temperatur.
Du kan også stoppe gæringen og efterfølgende tvangskarbonere.
Sent from my iPad using Tapatalk
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Okay, tak :)
Det var lidt det jeg frygtede. Altså at den kunne overgære i flasken.. :)
Det var lidt det jeg frygtede. Altså at den kunne overgære i flasken.. :)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Hvis du vil have mere sødme, så kan du også se på gærstammerne ..
Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Tak for hjælpen. Det hjalp på det :)
Så det er hovedsageligt mæskningen der giver den sidste sødme, hvis jeg forstår det korrekt..
Og så kan gæren måske spille en rolle også..
Gæren er et mere og mere spændene område sys jeg.. :)
Så det er hovedsageligt mæskningen der giver den sidste sødme, hvis jeg forstår det korrekt..
Og så kan gæren måske spille en rolle også..
Gæren er et mere og mere spændene område sys jeg.. :)
Stoppe gæring før tid, for mere sødme?
Som brygger laver du urt, mens det er gæren der laver øl.
Så du har helt ret, gæren er et spændende område.
Så du har helt ret, gæren er et spændende område.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;