Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Gartner
Indlæg: 49
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Gartner »

Hej :)
Et hurtigt spørgsmål, som jeg ikke lige har kunnet finde svar på...

Kan jeg stoppe gæringen og flaske inden urten er blevet gæret helt færdig?
Jeg tænker at få lidt mere sødme i stedet for højere alkohol %..

Kan det lade sig gøre eller er det ikke så smart??

Mvh
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af MonkeyBrew »

Det kan man teoretisk set godt. Pasteurisering vil stoppe gæringsprocessen, men hvor meget co2 du vil få er svært at spå om.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Gartner
Indlæg: 49
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Gartner »

Tak for svar!

Men jeg tænker at tilsætte ekstra gær når den skal karboneres i flasken.. Altså så gæren spiser den nye tilsatte sukker, men efterlader den restsødme der er tilbage fra mæskingen..?
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af fjorgensen »

Mæsk ved en højere temperatur og/eller brug en gær der ikke gærer så langt ned.
keep it simple !
Brugeravatar
Øystein
Indlæg: 325
Tilmeldt: 6. jan 2013, 23:14
Geografisk sted: 8300 Odder

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Øystein »

Gartner skrev:Tak for svar!

Men jeg tænker at tilsætte ekstra gær når den skal karboneres i flasken.. Altså så gæren spiser den nye tilsatte sukker, men efterlader den restsødme der er tilbage fra mæskingen..?
Det lyder som opskriften på en granat.
Gæren vil spise både karboneringssukkeret og sukkeret fra mæskningen.
Du kan vælge at tilsætte sukkerarter som gæren ikke kan "spise" f.eks laktose.
Eller som før nævnt mæske ved en højere temperatur.
Du kan også stoppe gæringen og efterfølgende tvangskarbonere.


Sent from my iPad using Tapatalk
Gartner
Indlæg: 49
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Gartner »

Okay, tak :)

Det var lidt det jeg frygtede. Altså at den kunne overgære i flasken.. :)
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Truntebryg »

Hvis du vil have mere sødme, så kan du også se på gærstammerne ..
Gartner
Indlæg: 49
Tilmeldt: 1. mar 2017, 06:43

Re: Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Gartner »

Tak for hjælpen. Det hjalp på det :)

Så det er hovedsageligt mæskningen der giver den sidste sødme, hvis jeg forstår det korrekt..

Og så kan gæren måske spille en rolle også..

Gæren er et mere og mere spændene område sys jeg.. :)
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Stoppe gæring før tid, for mere sødme?

Indlæg af Borg »

Som brygger laver du urt, mens det er gæren der laver øl.
Så du har helt ret, gæren er et spændende område.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."