Jeg hopper lige med her.
Er der ikke forskel på malttyper?
Jeg har en pilsner malt, men den er fra det dejlige fynske land, så det er højst sandsynligt ikke samme pilsner malt som en fra US bruger... hvordan regner man så effektiviteten ud?
Ligesom RuneV syntes jeg også det er lidt forvirrende. Det er ikke noget man selv kan regne ud, det kræver man følger/opretter en opskrift på beercalc eller lign. websites?
Min første bryg fik jeg ikke målt OG på, men jeg har siden hen købt mig en oechslevægt, og min bryg er på 1020... umuligt at regne effektiviteten ud nu så vidt jeg kan forstå?
Jeg ved ikke så meget om det da jeg kun har lavet et par bryg indtil videre. Jeg har beregnet mæskeeffektivitet ud fra formlerne i følgende link: http://brygladen.dk/beregninger/" onclick="window.open(this.href);return false;
Andersvrist skrev:Jeg ved ikke så meget om det da jeg kun har lavet et par bryg indtil videre. Jeg har beregnet mæskeeffektivitet ud fra formlerne i følgende link: http://brygladen.dk/beregninger/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det er præcis den beregning der ligger til grund for effektivitetsmålingen.