Tak for hjælpen indtil videre allesammen.
Min fine øl bobler derudaf. Jeg har smagt på den, og den smagte faktisk af øl!
Nu er jeg så småt klar til næste omgang, og har købt lidt remedier ind, som jeg syntes jeg manglede.
Jeg har købt:
- Oechslervægt + Målebæger
- Kapselmaskine
- Flasketræ
- 2 Gærspande ekstra
- Belgisk Gær, Basis Malt (25kg uvalset) og 2x Humle af 100g
Min kapselmaskine, en fin bordmodel, sætter kapslerne på, men man kan faktisk skubbe dem af flasken med fingrene, med lidt kræfter. Er det normalt?
Jeg mangler lidt kemi til at desinficere flasker, nogen der kan linke noget jeg skal købe?
Angående Malt, er det muligt at brygge en øl med ren basis malt, 1xslags humle og 1xslags gær? Pretty basic? Ellers overvejer jeg at købe noget Special B samt noget Cara/Choco malt, til en lidt mørkere belgisk ale'ish type.
Har læst Kandis er godt i belgisk ale, er det bare at købe noget tilfældig mørk kandis, eller er der noget specielt der skal købes?
Angående opskrifter og smag, kan man tilføje alverdens ingredienser, eller er der nogle restriktioner (Bær, Krydderier, Frugter osv.)?
Er der alternative måder man kan valse malt på, jeg syntes det er helt vildt sådan en kværn koster omkring 1000.-?
Det var sådan lige mine tanker, skriv endelig hvis der er noget der kan hjælpe mig.
Ellers, hvis der er nogen som har nogle "nybegynder belgisk øl opskrifter", så modtages info/links gerne!
Nu har jeg dog lidt ingredienser som skal bruges først. :)
På forhånd tak!