Hej folkens!
Jeg har mit første glas høstede gær stående i køleren lige nu og jeg er lidt i tvivl om hvor meget levende gær jeg egentlig har fået med. Så jeg ville høre jer om i kan se om det ser godt ud, ud fra nogle billeder jeg har taget?
Man kan lige ane på billederne, at det øverste tynde lag er en anelse mere lys end resten, så jeg kan ikke helt finde ud af, om den lille lyse del er gæren og resten er ligegyldige rester? Har jeg kun formået at få så lidt med? eller er det hele er gær?
Hvad synes i?
M.v.h.
Nicolai
Første forsøg på at høste gær efter bryg (10 liter)
- MonkeyBrew
- Indlæg: 4420
- Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
- Geografisk sted: 8670 Låsby
Re: Første forsøg på at høste gær efter bryg (10 liter)
Den lyse del af gæren er den mest aktive og rene del af gæren. Det er ofte den der mest eftertragtet.
Monkeybrew - Abegodt øl!
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
~ Lars Bang Rasmussen ~
http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Mæsketemperature for stilarterne:
http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Første forsøg på at høste gær efter bryg (10 liter)
Ja jeg vaskede lige en gang til, da det viste sig at være "krums" i bunden. Nu er jeg kommet af med det, og det meste af gæren er blandet sammen med vandet. Hvor lang tid plejer det at gå før al gæren er bundfældet? Det havde stået på køl i 3 dage.
Re: Første forsøg på at høste gær efter bryg (10 liter)
Vil tror ca 1 uge, lader det stå i store glas, og passer fint med at næste bryg skal høstes og de er klare/gennemsigtige og jeg kan hælde fra og på mindre glas
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk