Jeg forstår dig godt, jeg har også en lidt anstrengt forhold til bitter øl. Bitterheden i øllet kan afbalancere restsødmen, men er der ikke meget restsødme bliver det bare bittert, bitterheden aftager med tiden.mhn skrev:Jeg er ikke så god til bitterhed i eftersmagen (bryg makkeren kan vist bare lide alt øl). IBU på 54 lyder voldsomt for mig. Jeg har ikke rigtigt nogen fornemmelse for, om det skal til? Kan det samme gøres med sent tilsat humle, eller vil det bare forsvinde i sødmen?
Vi har lige lavet en steam på IBU 48. Den var for voldsom til mig, da vi flaskede den. Så jeg håber, den bliver afrundet lidt ved karbonering/lagring.
Vil det sige at Crystal simpelthen overvinder Special B i sødmen? (Jeg har sat den ned i øjeblikket. :-) )
Når jeg brygger holder jeg mig for det meste under 50 IBU, men i stedet for at indgå et kompromis hvorfor så ikke dele urten op i 2 portioner og så kogen den af to gange ? det koster en times ekstra kogning, men så kan i jo altid diskutere sammenligningen senere.