Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brølere.
Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brølere.
Hej.
Efter at have læst en masse her på forum og Beercalc, har vi kastet os over selv at strikke en julebryg opskrift på Beercalc. Planen er at brygge den efter sommerferien. Tanken er en "jule dessert".
Nu vil det så være rart, hvis nogen med mere forstad på det, vil læse opskriften igennem, og sige til, hvis der er noget helt galt et sted. :-)
Forslag til hvor man køber god kanel og lakrids er også meget velkomne.
Vi har tænkt os at trække tilsætningerne ud i mørk rom og koge det med de sidste 10 minutter. Er det en god plan og skal lakridsen også i rommen?
https://beercalc.org/?t=155237" onclick="window.open(this.href);return false;
Gæren er dem her, som jeg fandt i en tråd på forum. http://www.ebay.com/itm/Home-Brew-Beer- ... 2989910125" onclick="window.open(this.href);return false;? Vi "kom til" at købe et 10 stk. mix.
Der er sikket 100 ting, vi ikke har tænkt over. Det er dem, vi gerne vil høre om. :-) Vi har et par måneder til at tilpasse opskriften, så den bliver rigtig god.
På forhånd tak
Morten
Efter at have læst en masse her på forum og Beercalc, har vi kastet os over selv at strikke en julebryg opskrift på Beercalc. Planen er at brygge den efter sommerferien. Tanken er en "jule dessert".
Nu vil det så være rart, hvis nogen med mere forstad på det, vil læse opskriften igennem, og sige til, hvis der er noget helt galt et sted. :-)
Forslag til hvor man køber god kanel og lakrids er også meget velkomne.
Vi har tænkt os at trække tilsætningerne ud i mørk rom og koge det med de sidste 10 minutter. Er det en god plan og skal lakridsen også i rommen?
https://beercalc.org/?t=155237" onclick="window.open(this.href);return false;
Gæren er dem her, som jeg fandt i en tråd på forum. http://www.ebay.com/itm/Home-Brew-Beer- ... 2989910125" onclick="window.open(this.href);return false;? Vi "kom til" at købe et 10 stk. mix.
Der er sikket 100 ting, vi ikke har tænkt over. Det er dem, vi gerne vil høre om. :-) Vi har et par måneder til at tilpasse opskriften, så den bliver rigtig god.
På forhånd tak
Morten
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Hvorfor ikke tage udgangspunkt i en afprøvet julebryg ? (men det har i måske gjort ?)
Jeg synes jeres mængde af specialmalte er "for" stor. Specialmalte er med til at give smag i den færdige øl, men kun en meget lille del af det bidrager med Alc%. 1 kg Cara Pils og 1 kg Cara Crystal, synes jeg er meget i 25 ltr.
Brunt sukker er fint hvis man elsker smagen af brunt sukker, men jeg ville bruge Muscovadosukker eller kandis.
Jeg synes jeres mængde af specialmalte er "for" stor. Specialmalte er med til at give smag i den færdige øl, men kun en meget lille del af det bidrager med Alc%. 1 kg Cara Pils og 1 kg Cara Crystal, synes jeg er meget i 25 ltr.
Brunt sukker er fint hvis man elsker smagen af brunt sukker, men jeg ville bruge Muscovadosukker eller kandis.
keep it simple !
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Det er muscovado. :-) Det står i detaljerne, jeg kunne ikke få det ind under Malts.
Den tager udgangspunkt i en anden god (ikke jule øl) på Beercalc, men der er leget noget.
Vi brygger også en anden, som en en julebryg fra Beercalc for en sikkerheds skyld. :-) Den her er den, vi leger med.
Den tager udgangspunkt i en anden god (ikke jule øl) på Beercalc, men der er leget noget.
Vi brygger også en anden, som en en julebryg fra Beercalc for en sikkerheds skyld. :-) Den her er den, vi leger med.
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Så du mener mængden skal ned ikke antallet af malte?
Jeg kan se, vi måske er gået lidt amok. :-) Der er flere malte i vores end i "template" opskrifterne fra Beercalc.
Jeg kan se, vi måske er gået lidt amok. :-) Der er flere malte i vores end i "template" opskrifterne fra Beercalc.
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Ellers prøv et skud med borgs... smid en abbey gær i og se løjer.... "stjal" den sidste år og brygger igen i år - men putter rom i fustage i stedet for gærtank på hans anbefaling :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Vi har tænkt os at prøve den her som den sikre. https://beercalc.org/?t=121406" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så den anden som et forsøg på at tænke selv. :-)
Hvor finder jeg Borgs?
Og så den anden som et forsøg på at tænke selv. :-)
Hvor finder jeg Borgs?
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 12:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Det var ikke antallet af malte jeg mente, men mængden af Cara Pils og Cara Crystal jeg synes er stor.mhn skrev:Så du mener mængden skal ned ikke antallet af malte?
Jeg kan se, vi måske er gået lidt amok. :-) Der er flere malte i vores end i "template" opskrifterne fra Beercalc.
keep it simple !
- martin_pedersen
- Indlæg: 413
- Tilmeldt: 6. okt 2011, 14:49
- Geografisk sted: 7080 Børkop
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Jeg ville også skære Cara pils væk og hælde mere munich i 11% Cara er dælme meget sammen andre special Malte. Det bliver alt for sødt og det er svært at få det til at balancere
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Ok helt væk med cara-pils, så bliver balancen af special malte bedre?
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Nu har jeg fjernet cara-pils, skruet lidt ned for abbey og op for Munich. Så er den 2/3 Munich.
Jeg læser jeres kommentarer som om, det er en bedre ide. :-)
Jeg læser jeres kommentarer som om, det er en bedre ide. :-)
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
http://www.borgsbryghus.dk/brewlog.htm" onclick="window.open(this.href);return false;mhn skrev:Vi har tænkt os at prøve den her som den sikre. https://beercalc.org/?t=121406" onclick="window.open(this.href);return false;
Og så den anden som et forsøg på at tænke selv. :-)
Hvor finder jeg Borgs?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Der er "lidt" at vælge imellem. :-) Og en del af dem er jule øl. Hvilken en tænker du på?
Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brølere.
Tag en af de seneste (højt nr) - mener jeg tog udgangspunkt i noget 2015 da jeg bryggede sidste år
Eks 115-116
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eks 115-116
Sent from my iPhone using Tapatalk
- martin_pedersen
- Indlæg: 413
- Tilmeldt: 6. okt 2011, 14:49
- Geografisk sted: 7080 Børkop
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Det der bedre ud, dog måske skrue crystal ned til 6% så special b også giver sødme. Nu kunne jeg se du ender på 8.6 % så ville jeg nok skrue din 1. Tilsætning af humle op til det dobbelte bare for at balancere alkoholen lidtmhn skrev:Nu har jeg fjernet cara-pils, skruet lidt ned for abbey og op for Munich. Så er den 2/3 Munich.
Jeg læser jeres kommentarer som om, det er en bedre ide. :-)
Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Martin
Ps. Det skal nok blive til øl!
Re: Julebryg: Hjælp en begynder med at undgå de værste brøle
Jeg er ikke så god til bitterhed i eftersmagen (bryg makkeren kan vist bare lide alt øl). IBU på 54 lyder voldsomt for mig. Jeg har ikke rigtigt nogen fornemmelse for, om det skal til? Kan det samme gøres med sent tilsat humle, eller vil det bare forsvinde i sødmen?
Vi har lige lavet en steam på IBU 48. Den var for voldsom til mig, da vi flaskede den. Så jeg håber, den bliver afrundet lidt ved karbonering/lagring.
Vil det sige at Crystal simpelthen overvinder Special B i sødmen? (Jeg har sat den ned i øjeblikket. :-) )
Vi har lige lavet en steam på IBU 48. Den var for voldsom til mig, da vi flaskede den. Så jeg håber, den bliver afrundet lidt ved karbonering/lagring.
Vil det sige at Crystal simpelthen overvinder Special B i sødmen? (Jeg har sat den ned i øjeblikket. :-) )