Hvad går der galt

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Elmtunge
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13. jun 2017, 06:17

Hvad går der galt

Indlæg af Elmtunge »

Der er sikkert flere ting der kan gå galt, men prøv at komme med jeres bud.

Jeg har brygget en Dubbel fra et all grain kit som blev udrikkelig.
OG - 1053, FG 1005 efter 13 dage (omstikning på 8.dagen 1006)

Den er brygget i spand som infusion i 2 trin.
Gæret ved 20 grader 13 dage og eftergæret ved 20 grader i 3 uger.
Den er flasket med karboneringstabs.

Øllet karbonerede egentlig ok, men ved åbning og ophældning i glas afkarbonerede den hurtigere end en champagne og i løbet af 20 sekunder var den helt flad og faktisk udrikkelig...
Hvad kan være gået galt, nogle bud?
SørenB
Indlæg: 76
Tilmeldt: 11. nov 2014, 18:08

Re: Hvad går der galt

Indlæg af SørenB »

Processen du beskriver kan jeg ikke se nogle fejl i bortset fra omstikning, som ikke er nødvendig.
Det er altid en god ide at måle FG 2 gange med 2-3 dages mellemrum for at se om den er færdiggæret.

Når du skriver udrikkelig, er det så kun fordi den er flad, eller har den bismage?
Højere karbonering end forventet kan skyldes infektion med uønskede mikroorganismer og vil oftest også give bismage.
En Dubbel skal jo være lidt højt karboneret, og jo højere temperatur den åbnes ved jo hurtigere vil CO2'en frigives.
Elmtunge
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13. jun 2017, 06:17

Re: Hvad går der galt

Indlæg af Elmtunge »

Jeg syntes ikke den havde nogen dårlige bismage, bare helt flad.
Den afkarbonerede total også selv om den var kold, det var lige som en øl der havde stået fra dagen før.
Brugeravatar
MonkeyBrew
Indlæg: 4420
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Hvad går der galt

Indlæg af MonkeyBrew »

Hvordan så mæskeprogrammet ud?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk" onclick="window.open(this.href);return false;

Mæsketemperature for stilarterne:

http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php? ... ure#p85351" onclick="window.open(this.href);return false;
Elmtunge
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13. jun 2017, 06:17

Re: Hvad går der galt

Indlæg af Elmtunge »

60% vand i mæsken ved 65 grader i 60 min og derefter tilsætte 40% vand som holdes ved 75 grader i 10 min.
kbaggen
Indlæg: 448
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Hvad går der galt

Indlæg af kbaggen »

Hvade du urenenheder i den i form af thrup-snulder eller humle-blade rester eller deslige? Evt. store mængder mel?

Overkarbonerede øl og så sammen med oversteånde rester kan være fertililator for at CO2 samler sig på disse og derved går fra opløst form til gasform hurtigere, men normalt er det så "mentos i cola" udfaldet med brus og skum over det hele, er det sådan det sker?

For i såfald,
Prøv at tage et par øl og lufte dem, dvs. letter meget lidt på karpsel indtil de ikke pifter så meget mere og så se ad! Søg for at gøre det mens de er kolde for ellers bliver de totalt flade (opløselighed af CO" i væske er temperatur bestemt, så ved at gøre dette ved stuetemperatur vil du meget hurtigt for dem flade...sikkert for flade).
KBN

http://www.iblopper.bubble-logger.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"iBLOPPER – iot Fermentation Logger! An activity and fermentation logger´s to attach to your airlock. Build your self. Free to use"
HoegildBryghus
Indlæg: 94
Tilmeldt: 8. jan 2017, 23:10
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: Hvad går der galt

Indlæg af HoegildBryghus »

Det behøver ikke nødvendigvis at være noget galt i din proces se https://ing.dk/artikel/svamp-i-dansk-by ... ler-124965" onclick="window.open(this.href);return false; Ifølge artikel giver svampen "" »Fusarium efterlader nogle proteiner i byggen, som forårsager det, vi kalder overskumning. <<"" Så du kan have været uheldig. Der er kun en vej ud nemlig prøv igen, vi er nok mange der har haft uheld undervejs, tit selvforskyldt prøv en simpel opskrift og lad være med at stikke om før tapning tilsæt sukkeropløsningen (som du har givet et opkog) i den spand du stikker om til inden tapning, sørg for at dine flasker er pinlig rene og evt skoldet du kan evt varme dem op i din gryde.
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."