Hej bryggere
Jeg har mostet æbler fra haven og vil gerne lave noget cider. Jeg tilsatte svovl (Camden sulfit) i går aftes efter forskrifterne (1g / 10L) og lod mosten stå ved stue temperatur for at slå vildgær ned. Der ser ud til at der forsat dannes lidt tryk i spanden, da vandet i gærlåsen er presset over i den ene side. Er det normalt, eller skal den have et skud svovl mere for at slå vildgæren ned inden jeg tilsætter min egen gær?
Vildgær efter svovl
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Vildgær efter svovl
Hvordan er svovlens tilstand ?
Den må ikke være for gammel, det skal være 100% løst pulver og det skal lugte meget ubehageligt når du dufter til posen.
Den må ikke være for gammel, det skal være 100% løst pulver og det skal lugte meget ubehageligt når du dufter til posen.
Re: Vildgær efter svovl
det er 100% løst pulver, står den kan holde sig til april 2019. Jeg brød selv forsejlingen, har dog ikke stukket snuden i den.
Re: Vildgær efter svovl
Har du taget en kold spand ind i varmen ?
Re: Vildgær efter svovl
Æblerne var opbevaret udenfor, men tog dem ind da jeg kværnede dem. De lå så i ca 20 timer i spanden indenfor, hvorefter de blev mostet og tilsat svovl.
Re: Vildgær efter svovl
Da jeg hældte svovlen i, blandede jeg først 3g op i 150g vand, og fordelte så 51g af blanding i hver spand med 10L most. Kan det have noget at sige?