Vildgær efter svovl

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
hvidgaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: 2. okt 2017, 16:18

Vildgær efter svovl

Indlæg af hvidgaard »

Hej bryggere

Jeg har mostet æbler fra haven og vil gerne lave noget cider. Jeg tilsatte svovl (Camden sulfit) i går aftes efter forskrifterne (1g / 10L) og lod mosten stå ved stue temperatur for at slå vildgær ned. Der ser ud til at der forsat dannes lidt tryk i spanden, da vandet i gærlåsen er presset over i den ene side. Er det normalt, eller skal den have et skud svovl mere for at slå vildgæren ned inden jeg tilsætter min egen gær?
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Vildgær efter svovl

Indlæg af Truntebryg »

Hvordan er svovlens tilstand ?

Den må ikke være for gammel, det skal være 100% løst pulver og det skal lugte meget ubehageligt når du dufter til posen.
hvidgaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: 2. okt 2017, 16:18

Re: Vildgær efter svovl

Indlæg af hvidgaard »

det er 100% løst pulver, står den kan holde sig til april 2019. Jeg brød selv forsejlingen, har dog ikke stukket snuden i den.
Exxon
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Vildgær efter svovl

Indlæg af Exxon »

Har du taget en kold spand ind i varmen ?
hvidgaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: 2. okt 2017, 16:18

Re: Vildgær efter svovl

Indlæg af hvidgaard »

Æblerne var opbevaret udenfor, men tog dem ind da jeg kværnede dem. De lå så i ca 20 timer i spanden indenfor, hvorefter de blev mostet og tilsat svovl.
hvidgaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: 2. okt 2017, 16:18

Re: Vildgær efter svovl

Indlæg af hvidgaard »

Da jeg hældte svovlen i, blandede jeg først 3g op i 150g vand, og fordelte så 51g af blanding i hver spand med 10L most. Kan det have noget at sige?
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."