Hvor længe lader i urten løbe fra malten?

Alm. Nybegynder hjælp.

Hvor længe lader i urten løbe fra malten?

Indlægaf Jens K » 23. okt 2017, 10:27

Hejsa,

Jeg er i tvivl om hvad tommelfingerreglen er for at lade malten dræne over i kogegryden. Jeg synes jeg har svært ved at få væske nok fra mæskegryden og over i kogegryden uden at eftergyde helt vildt i forhold til hvad mine opskrifter siger og Beersmith beregner. Måske er jeg for utålmodig eller har misset at der er en metode til det. Hvordan gør i, og hvor længe lader i mæsken dræne før i går videre til kogning?
Jens K
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 21. okt 2016, 08:32

Re: Hvor længe lader i urten løbe fra malten?

Indlægaf fjorgensen » 23. okt 2017, 13:43

Jeg har før målt på urten der kommer ud af sikarret og stoppet med at sparge når jeg kom ned i nærheden af 1010-1015 öeschle. Nu måler jeg ikke mere men hælder en afmålt mængde vand på og det er så det. Kommer du i tvivl så smag på mæsken om den stadig er sød.
Min udregning er ikke særligt videnskabeligt, men den virker: malt kg * 2,7 = vandmængde til mæsk, vand til sparge er så = vand til mæsk * 1,5
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 798
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster