Første gærstarter, ødelagt?

Alm. Nybegynder hjælp.

Første gærstarter, ødelagt?

Indlægaf ramløse » 13. nov 2017, 11:00

Hey,

Forsøgte nogle uger siden at lave min første gærstarter.

Jeg desinficerede alt men den stod ude i 48 timer med kun sølvpapir og nu har den stået aflukket i køleren i omkring 3 uger og den ser lidt skummel ud med to forskellige slags bundfald.

Kan den være inficereret?
Vedhæftede filer
IMG_1011.JPG
ramløse
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 25. sep 2017, 16:42

Re: Første gærstarter, ødelagt?

Indlægaf BSL » 20. nov 2017, 18:01

Hej ramløse

Det kan nok ikke umiddelbart ses på en gærstarter om den er inficeret. En gærstarter smager i reglen heller ikke som øl, så det kan også være svært at smage det.

Gæren danner hvidt bundfald, som er gærceller, der samler sig på bunden. Maltekstrakt danner også grums, når det koges, og dette vil falde til bunden som brunt bundfald. Samtidigt trækker gæren grums ud af maltekstrakten, når den ligger sig på bunden.

Så efter min mening er der ikke noget der tyder på at din starter er inficeret.

Jeg ville dog ikke bruge den alligevel. Jeg har lavet mange startere (med White labs) og det har altid virket fint at lave dem ca. 24 timer før den skal i. Det er vigtigt at der er godt gang i starteren, og den vil ikke vinde noget ved at stå så længe. Til gengæld svækker det gæren, så den er længere om at komme i gang, når du tilsætter den, og risikoen for uønsket smag stiger.

Sendt fra min SM-A320FL med Tapatalk
BSL
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 17. nov 2017, 18:51

Re: Første gærstarter, ødelagt?

Indlægaf søreno » 20. nov 2017, 23:32

Der er ingen grund til ikke at bruge den. Det er rigtigt, at gæren er mest frisk hurtigt efter starteren er lavet, men 3 uger er ikke noget problem. Kør på.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1649
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster