Side 1 af 1

Temperatur ved brygning

Indlæg: 2. feb 2018, 18:53
af Atter
Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg: 2. feb 2018, 19:45
af mhn
Vi brygger et sted, der er under 20 grader på denne årstid. Nok mere 13-15 grader. I sommer var vi udenfor, der var vist heller ikke 20 grader ret tit.

Det ender med udemærkede øl. :-)

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg: 2. feb 2018, 20:14
af MEOLSEN
Ja den har jeg nu aldrig hørt før. På denne årstid er der kun 6-8 grader hvor jeg brygger - Og det kommer der forrygende øl ud af. Så det skal I ikke lægge noget I....Måske er det én der er lidt magelig i det, og kan bedst lide at gå med t-shirts, klipklapper og shorts når der brygges :o).

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg: 2. feb 2018, 23:46
af Borg
Omgivelsernes temperatur kan kun have en teoretisk betydning for øllet.
Men temperaturen i mæskningen og i gæringen er derimod vigtig. De skal styres.
Omgivelserne er mere bryggerens problem.

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg: 3. feb 2018, 11:52
af claus14
Atter skrev:Hej. Vi er et nogle naboer som vilni gang med at brygge lidt øl selv. Vi havde tænkt at bryggeriet skulle være i en kælder hvor temperaturen er mellem 15-20 grader. Vi har dog hørt at der i omgivelserne gerne skulle være omkring 25 grader. Er der nogen som kan be eller afkræfte dette?
Vh Jesper
Det kommer an på hvilken gær i bruger. Omkring gæring snakke man om undergæring 10 - 16 grader og overgæring 18 - 25 grader.

Sendt fra min ALE-L21 med Tapatalk

Re: Temperatur ved brygning

Indlæg: 3. feb 2018, 13:57
af søreno
Men oftere 18 end 25, når det er overgær. Det er kun enkelte øltyper, som skal gæres så varmt, så 18 grader passer fint. Der er lidt varmere i spanden, når gæringen kører, så reelt svarer omgivende temperatur på 18 til 20 eller lidt over i gæringstemperatur.
Vh Søren

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk