Øl på fad

Alm. Nybegynder hjælp.

Øl på fad

Indlægaf Kaljos » 7. feb 2018, 22:15

Hej
Jeg skal snart ha øl på fad for første gang og jeg har tænkt mig at tvangskarbonere det, men kan man godt karboneredet ved ca 10 grader og når det skal tappes ha det ca5 grader?
Kaljos Bryghus i Tune
Øl er godt
Kaljos
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 1. maj 2017, 20:20
Geografisk sted: 4030 Tune

Re: Øl på fad

Indlægaf fjorgensen » 7. feb 2018, 22:22

Ja, man kan godt tvangskarbonere ved 10 grader, men jo koldere øllet er jo hurtigere går det.
Ja, man kan sagtens skænke ved 5 grader, det handler om at tilpasse serveringstrykket i fustagen til under 12psi
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 786
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Øl på fad

Indlægaf kbh36 » 8. feb 2018, 11:00

Karbonering.png
Karbonering
Karbonering.png (7.91 KiB) Vist 618 gange


Jeg har konverteret Fahrenheit til Celsius i skemaet, så det er til at forstå for os nordboer. :)

Du skal karbonerer ved et højere tryk når temperatureren er højere.

Lad os sige du vil ramme en karbonering på 2.40 ved 10 grader, så skal du have ca 17 PSI i tryk
karbonerer du ved 5 grader, så skal du bruge ca 12 PSI for at ramme samme karbonering.
/Klaus
hmm, stadig for mange tomme flasker og fustager.. 41L DIPA hældt på fustager.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 299
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: Øl på fad

Indlægaf Mikro Jensen » 8. feb 2018, 13:54

På Lund's hjemmeside under Fadøl, er der en pdf, som er rigtig god at få forstand af: http://lundteknik.dk/vejled/tvangskarbonering-og-co2.pdf
Mhv. Torben

Udstyr:
1 x Brewster 29l elgryde m. indsatssi
1 x Modstrømskøler
1 x Solar cirkulationspumpe
1 x Øllevator
Brugeravatar
Mikro Jensen
 
Indlæg: 105
Tilmeldt: 28. mar 2014, 18:45
Geografisk sted: 8732 Hovedgård


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster