Side 1 af 1

For lav OG.

: 25. feb 2018, 14:01
af voneitzen
Hvis man far lavet et bryg , og er endt med et for lavt OG , er der nogen triks man kan bruge for at hæve den.
Skulle have endt på 1055 , men blev til 1044.
Øllet er gærspanden , og gæring er startet.
Med Venlig Hilsen Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 14:16
af fjorgensen
Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 14:30
af voneitzen
fjorgensen skrev:Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.
fedt
St melis er det normalt hvid sukker ?
Har du et bud på hvor meget der skal til.
Og 1000 tak for dit hurtige svar


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 15:03
af fjorgensen
Ja, ganske alm. hvidt sukker som bruges i husholdningen. 1 kg sukker giver 2% Alc i 20 ltr vand, du kan evt regne det ud i beercalc.org og du skal medregne den vandmængde du opløser det i.

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 15:19
af Freund
Jeg vil personligt ikke tilsætte sukker, maltekstrakt eller andet.
Øllet bliver godt uden, ikke som den I planlagde, men godt.
1044 er ikke i sig selv en lav OG - duft, smag og mundfylde skyldes ikke udelukkende mængden af sukkerstoffer i urten, men den samlede brygproces.

Med et par bryg mere på jeres udstyr kan I forudsige jeres effektivitet, og fremefter tilsætte mere eller mindre malt - eller anvende mere eller mindre vand (såfremt I bruger kits).

I skal være OBS på at tilsætning af sukker oftest giver en sprittet smag, det er ønskeligt i nogle typer, og ærgerligt i andre.
Jeg tror ikke umiddelbart at det vil passe til en rød irsk ale.

Hilsen
Freund

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 16:49
af Borg
Jeg ville lade den være som den er, prøve at finde ud af, hvor i processen det skal justeres, og så brygge en ny øl.

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 17:29
af voneitzen
Jeg gør ikke noget ved den.
Fejlen er at vi havde regnet med at der ville fordampe mere urt under kogningen end der gjorde.
Vi endte op med 26 L færdig urt i stedet for ca 24-25 L.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 17:45
af Dalmoseosebryg
Hvad temperatur er den mæsket ved, den irske skal jo have massere krop og fylde og ikke for meget alkohol

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 17:48
af voneitzen
1 time ved 67 grader , ig så mash out ved 78 grader.
Det var et færdig all grain kit og vi har fulgt opskriften.
Vi endte bare på en og på 1044 i stedet for de 1055 der stod i opskriften.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: For lav OG.

: 25. feb 2018, 18:42
af Dalmoseosebryg
Det ender nok med at blive øl