For lav OG.

Alm. Nybegynder hjælp.
Besvar
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

For lav OG.

Indlæg af voneitzen »

Hvis man far lavet et bryg , og er endt med et for lavt OG , er der nogen triks man kan bruge for at hæve den.
Skulle have endt på 1055 , men blev til 1044.
Øllet er gærspanden , og gæring er startet.
Med Venlig Hilsen Jan


Sent from my iPhone using Tapatalk
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: For lav OG.

Indlæg af fjorgensen »

Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.
keep it simple !
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: For lav OG.

Indlæg af voneitzen »

fjorgensen skrev:Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.
fedt
St melis er det normalt hvid sukker ?
Har du et bud på hvor meget der skal til.
Og 1000 tak for dit hurtige svar


Sent from my iPhone using Tapatalk
fjorgensen
Indlæg: 915
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: For lav OG.

Indlæg af fjorgensen »

Ja, ganske alm. hvidt sukker som bruges i husholdningen. 1 kg sukker giver 2% Alc i 20 ltr vand, du kan evt regne det ud i beercalc.org og du skal medregne den vandmængde du opløser det i.
keep it simple !
Freund
Indlæg: 377
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: For lav OG.

Indlæg af Freund »

Jeg vil personligt ikke tilsætte sukker, maltekstrakt eller andet.
Øllet bliver godt uden, ikke som den I planlagde, men godt.
1044 er ikke i sig selv en lav OG - duft, smag og mundfylde skyldes ikke udelukkende mængden af sukkerstoffer i urten, men den samlede brygproces.

Med et par bryg mere på jeres udstyr kan I forudsige jeres effektivitet, og fremefter tilsætte mere eller mindre malt - eller anvende mere eller mindre vand (såfremt I bruger kits).

I skal være OBS på at tilsætning af sukker oftest giver en sprittet smag, det er ønskeligt i nogle typer, og ærgerligt i andre.
Jeg tror ikke umiddelbart at det vil passe til en rød irsk ale.

Hilsen
Freund
Brugeravatar
Borg
Indlæg: 4741
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: For lav OG.

Indlæg af Borg »

Jeg ville lade den være som den er, prøve at finde ud af, hvor i processen det skal justeres, og så brygge en ny øl.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: For lav OG.

Indlæg af voneitzen »

Jeg gør ikke noget ved den.
Fejlen er at vi havde regnet med at der ville fordampe mere urt under kogningen end der gjorde.
Vi endte op med 26 L færdig urt i stedet for ca 24-25 L.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: For lav OG.

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Hvad temperatur er den mæsket ved, den irske skal jo have massere krop og fylde og ikke for meget alkohol
Brugeravatar
voneitzen
Indlæg: 76
Tilmeldt: 21. nov 2017, 13:21

Re: For lav OG.

Indlæg af voneitzen »

1 time ved 67 grader , ig så mash out ved 78 grader.
Det var et færdig all grain kit og vi har fulgt opskriften.
Vi endte bare på en og på 1044 i stedet for de 1055 der stod i opskriften.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Dalmoseosebryg
Indlæg: 1167
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: For lav OG.

Indlæg af Dalmoseosebryg »

Det ender nok med at blive øl
Besvar

Tilbage til "Hjælp til at komme igang."