For lav OG.
For lav OG.
Hvis man far lavet et bryg , og er endt med et for lavt OG , er der nogen triks man kan bruge for at hæve den.
Skulle have endt på 1055 , men blev til 1044.
Øllet er gærspanden , og gæring er startet.
Med Venlig Hilsen Jan
Sent from my iPhone using Tapatalk
Skulle have endt på 1055 , men blev til 1044.
Øllet er gærspanden , og gæring er startet.
Med Venlig Hilsen Jan
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: For lav OG.
Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.
keep it simple !
Re: For lav OG.
fedtfjorgensen skrev:Du kan tilsætte alm. st. melis - det giver kun Alc% og ingen smag, eller maltekstrakt. Det havde nok været nemmest at tilsætte det under urtkogningen, men du kan også opløse det i kogende vand og så hælde det i gæringstanken.
St melis er det normalt hvid sukker ?
Har du et bud på hvor meget der skal til.
Og 1000 tak for dit hurtige svar
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 915
- Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
- Geografisk sted: 7451 Sunds
Re: For lav OG.
Ja, ganske alm. hvidt sukker som bruges i husholdningen. 1 kg sukker giver 2% Alc i 20 ltr vand, du kan evt regne det ud i beercalc.org og du skal medregne den vandmængde du opløser det i.
keep it simple !
Re: For lav OG.
Jeg vil personligt ikke tilsætte sukker, maltekstrakt eller andet.
Øllet bliver godt uden, ikke som den I planlagde, men godt.
1044 er ikke i sig selv en lav OG - duft, smag og mundfylde skyldes ikke udelukkende mængden af sukkerstoffer i urten, men den samlede brygproces.
Med et par bryg mere på jeres udstyr kan I forudsige jeres effektivitet, og fremefter tilsætte mere eller mindre malt - eller anvende mere eller mindre vand (såfremt I bruger kits).
I skal være OBS på at tilsætning af sukker oftest giver en sprittet smag, det er ønskeligt i nogle typer, og ærgerligt i andre.
Jeg tror ikke umiddelbart at det vil passe til en rød irsk ale.
Hilsen
Freund
Øllet bliver godt uden, ikke som den I planlagde, men godt.
1044 er ikke i sig selv en lav OG - duft, smag og mundfylde skyldes ikke udelukkende mængden af sukkerstoffer i urten, men den samlede brygproces.
Med et par bryg mere på jeres udstyr kan I forudsige jeres effektivitet, og fremefter tilsætte mere eller mindre malt - eller anvende mere eller mindre vand (såfremt I bruger kits).
I skal være OBS på at tilsætning af sukker oftest giver en sprittet smag, det er ønskeligt i nogle typer, og ærgerligt i andre.
Jeg tror ikke umiddelbart at det vil passe til en rød irsk ale.
Hilsen
Freund
Re: For lav OG.
Jeg ville lade den være som den er, prøve at finde ud af, hvor i processen det skal justeres, og så brygge en ny øl.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: For lav OG.
Jeg gør ikke noget ved den.
Fejlen er at vi havde regnet med at der ville fordampe mere urt under kogningen end der gjorde.
Vi endte op med 26 L færdig urt i stedet for ca 24-25 L.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Fejlen er at vi havde regnet med at der ville fordampe mere urt under kogningen end der gjorde.
Vi endte op med 26 L færdig urt i stedet for ca 24-25 L.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: For lav OG.
Hvad temperatur er den mæsket ved, den irske skal jo have massere krop og fylde og ikke for meget alkohol
Re: For lav OG.
1 time ved 67 grader , ig så mash out ved 78 grader.
Det var et færdig all grain kit og vi har fulgt opskriften.
Vi endte bare på en og på 1044 i stedet for de 1055 der stod i opskriften.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det var et færdig all grain kit og vi har fulgt opskriften.
Vi endte bare på en og på 1044 i stedet for de 1055 der stod i opskriften.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: For lav OG.
Det ender nok med at blive øl