Hvor længe kan øllet stå inden flaskning

Alm. Nybegynder hjælp.

Hvor længe kan øllet stå inden flaskning

Indlægaf Jens K » 12. mar 2018, 08:53

Hejsa,

Jeg er ved at fermetere en barley wine der blandt andet skal have et par uger på egetræsspåner inden jeg smider den på flaske.

Jeg kom i tanke om hvor vidt man kan lade øllet stå på spandene i ubegrænset tid inden det skal på flaske hvis man vil karbonere på flasken?

Er der en tommelfingerregel om hvor lang tid man kan vente uden at få problemer med karbonering?

Og hvad kan man gøre hvis man vil sikre en god karboneringpå flasken selvom man har haft øllet i en spand i 5-6 uger inden?
Jens K
 
Indlæg: 36
Tilmeldt: 21. okt 2016, 08:32

Re: Hvor længe kan øllet stå inden flaskning

Indlægaf kbh36 » 12. mar 2018, 09:35

Hvis den står i en glas eller rustfrit beholder, og du ikke åbner den, så kan den godt stå meget længe, men den skal nok ikke stå 3-4 måneder med spåner i ( men afhængig af mængden kan det måske godt blive velsmagende alligevel )

Når den skal flaskes, så skal du tilsætte en smule gær samtidig med karboneringssukkeret, der findes nok nogle online beregner på hvor meget det drejer sig om.
/Klaus
23L mørk Belgisk strong ale flasket, og de sidste 23L er tilsat en pakke muscovado og står og bobler videre i kælderen.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 319
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot], Thor og 4 gæster