Side 1 af 1

Stabil gæringstemperatur

: 22. mar 2018, 22:10
af cyberzed
Som jeg efterhånden har forstået så er en af de ret vigtige ting i hele processen at kunne styre temperaturen under gæring, men jeg står ikke lige med noget sted at have min gærspand til at stå der er stabil i temperaturen.

Jeg tænker der er andre før mig der har haft samme problem, men det er ikke rigtig lykkedes mig at komme op med gode søgeord der giver resultater. Jeg har tænkt lidt retninger indtil videre...købe et billigt køleskab på den blå avis og stille det i skuret, skaffe en flamingo tønde og stille den inde i lejligheden så det er lidt nemmere at følge med.

Jeg er sikker på at begge vil være ok løsninger men der skal jo også temperatur-stabiliseres...er der nogle gode råd på de punkter?

(Det skal siges at jeg starer med 10L gærspand så den kan sagtens være i en alm. flamingo tønde).

Re: Stabil gæringstemperatur

: 22. mar 2018, 22:27
af RuneV
Køb et brugt lille køleskab, en inkbird eller stc1000 samt en frostvagt. Forbind tingene rigtigt. Voila... du har et temp. styret gæringsskab.

Re: Stabil gæringstemperatur

: 22. mar 2018, 22:40
af Allan N
Har du ikke plads til et køleskab så kan "køletaske" være løsningen. Maltbazaren har dem, sikker også andre forhandler.
https://www.youtube.com/watch?v=8nSzsWI9n6g
Flamingotønden kan jo bruge på samme måde.

Re: Stabil gæringstemperatur

: 23. mar 2018, 09:03
af HoegildBryghus
En flamingotønde eller en køletaske vil nok hjælpe på pludselige temperatursving, men indeholder jo ikke aktiv køling eller varme, så hvis du vil brygge lager er der ikke nogen vej uden om et køleskab eller en kold kælder, hvis du kun vil brygge overgæret kan du klare dig med et køligt rum, og en varmeplade/varmebånd og en termostatstyring
MVH Uffe Brun

Re: Stabil gæringstemperatur

: 23. mar 2018, 09:09
af cyberzed
HoegildBryghus skrev:En flamingotønde eller en køletaske vil nok hjælpe på pludselige temperatursving, men indeholder jo ikke aktiv køling eller varme, så hvis du vil brygge lager er der ikke nogen vej uden om et køleskab eller en kold kælder, hvis du kun vil brygge overgæret kan du klare dig med et køligt rum, og en varmeplade/varmebånd og en termostatstyring
MVH Uffe Brun
Min plan for første bryg er en light ale type...det har jeg ladet mig fortælle er ret tilgivende...har en S-04 gær på lager til det og så vidt jeg husker hedder den 18-24 grader, men synes også jeg kan læse mig frem til at 20-22 er at foretrække frem for de 24.

Re: Stabil gæringstemperatur

: 23. mar 2018, 12:05
af HoegildBryghus
Det vil under alle omstændigheder være en god ide at pakke den ind, ikke bare for at undgå temperatur udsving, men også for at undgå lys, øls fjende nr et sammen med ilt.
MVH
Uffe Brun