Alm. Nybegynder hjælp.
af Weldingh » 1. apr 2018, 07:58
Jeg synes ikke SG og Brix skalaen på mit refraktormeter passer ikke i forhold til hinanden. For eksempel svarer 15% til SG 1058. 15% Brix burde svare til SG=1061 og SG=1058 burde svare til 14,3% Brix jvf. forskellige konverteringsprogrammer, eksempelvis https://www.brewersfriend.com/brix-converter/Jeg kan se at der findes refraktormetere med forskellige Brix og SG skalaer, så det gør det blot endnu mere forvirrende. Håber der er en der kan forklare mig hvordan det hænger sammen, da jeg eller ikke kan bruge det korrekt til aflæsning af min urt.
-
Weldingh
-
- Indlæg: 16
- Tilmeldt: 29. okt 2015, 21:48
af Truntebryg » 1. apr 2018, 11:01
Ja - desværre ...
Der er nogle refraktometre der simpelthen har en forkert scala, fejlen ses endnu tydeligere ved 25 Bx
Faktisk er der også nogle calkulatore som også regner forkert, kan desværre ikke huske hvilke der regnede rigtig☺
-
Truntebryg
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
af Weldingh » 1. apr 2018, 20:38
Tak for dit svar. Jeg forstår bare ikke at der sælges refraktormetere med forskellige skalaer. Her er eksempel 1, som svare til mit refraktormeter.
- Vedhæftede filer
-

-
Weldingh
-
- Indlæg: 16
- Tilmeldt: 29. okt 2015, 21:48
af Weldingh » 1. apr 2018, 20:40
Her er eksempel 2 hvor skalaen ser ud til at passe konverteringsprogrammet som nævnt i mit første indlæg
- Vedhæftede filer
-

-
Weldingh
-
- Indlæg: 16
- Tilmeldt: 29. okt 2015, 21:48
af Weldingh » 1. apr 2018, 20:42
Her er eksempel 3 med en tredje skala. Det giver ikke mening, men der er måske en forklaring derude?
- Vedhæftede filer
-

-
Weldingh
-
- Indlæg: 16
- Tilmeldt: 29. okt 2015, 21:48
af Family Brewing » 2. maj 2020, 09:49
Hej Jeg forstår heller ikke mit refraktormeter, jeg har 3 skalaer i min. Sidst jeg bryggede viste de: 15 - 63 - 13 Når jeg målte med vægtfyldemåleren viste den 1065. Forrige gang jeg bryggede viste de: 12 - 48 - 10 Når jeg målte med vægtfyldemåleren viste den 1056. Er der nogen der ved hvordan man bruger et refraktormeter? De ser ud som på denne: https://vinosigns.dk/vare/visuelt-oechs ... -kvalitet/
- Vedhæftede filer
-

-
Family Brewing
-
- Indlæg: 50
- Tilmeldt: 9. mar 2018, 01:00
af Borg » 2. maj 2020, 14:20
Husker du at måle ved den kalibrerede temperatur for begge instrumenter?
-

Borg
-
- Indlæg: 4659
- Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
- Geografisk sted: Herning
-
af Borg » 2. maj 2020, 23:54
Hvis dit refraktometer er kalibreret (to-punkts, 1.000 og f.eks. 1.050) burde det være den du kan stole på. Uden at jeg dog kender noget til kvaliteten af det. Find en brygger i nærheden der også har er refraktometer og gerne et hydrogenet også. Sæt jer sammen og mål de samme væsker. Dermed kan I få dem kalibreret, da der mest sandsynlig er mindst to der viser tilnærmelsesvis ens.
-

Borg
-
- Indlæg: 4659
- Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
- Geografisk sted: Herning
-
Tilbage til Hjælp til at komme igang.
Hvem er online
Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster
|
|