for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Alm. Nybegynder hjælp.

for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf jeslan » 27. apr 2018, 09:54

Hej
Jeg har brygget 3 10 liters allgrain kit fra maltbazaren, med gryder og si, og frosene flasker som afkøling, det er følgende kits, Saison 2610, Viva Wiesen og Golddigger IPA. De er alle 3 blevet ok, men jeg synes de mangler smag, specielt viva weissen er lidt tynd i smagen.
Jeg fulgte opskriften, og O.G, F.G var næsten som angivet i opskriften +- 0.001

Nu har jeg lige købt en brewster beacon, og vil prøve igen, men hvad gør jeg for at ikke at få samme problem med for svag smag.

Er det
- manglende omrøring ved kogning.
- skal humle "presses" tom for væske, når man tager hop spider op?
- bruges mere humle end angivet i opskriften.

Gode råd modtages meget gerne!
:-)

/jesper
jeslan
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 15. feb 2018, 11:08
Geografisk sted: Hillerød

Re: for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf jandk » 27. apr 2018, 11:06

Hej,

Det lyder lidt mystisk hvis din OG og FG følger opskriften, så har du udvundet det sukker/smag som opskriften foreskriver.
Jeg har dog ikke prøvet kits fra Maltbazaren.

Mht. Hopspider, så lader jeg den blot dryppe af (lader den sidde ifbm. pumpning til gærspand).
Under kogning rører jeg kun nogle få gange under "skrabning" af bunden.

Jeg oplever det modsatte med kits fra Brygladen, som bliver for kraftige i forhold til opskriften.
Jeg laver dog bare et par liter ekstra og så passer det :-). Brygger på en Grainfather blot til info.
jandk
 
Indlæg: 58
Tilmeldt: 4. jan 2018, 19:51
Geografisk sted: 7100 Vejle

Re: for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf GeheimBrau » 27. apr 2018, 11:23

Jeg får automatisk kuldegysninger, når en afart af ordet "frossen" optræder i relation til øl :-)
Kan du udvide beskrivelsen "med gryder og si, og frosene flasker som afkøling", så hele processen er med?

Omrøring under mæskning er en god ide, det gør temperaturen mere ensartet, dog ikke de sidste 20-30 minutter aht. masken skal etablere en filterbund.

Jeg presser selv humlesokker moderat, jeg har ikke set "endegyldigt" bevis mod at presse, men som alt andet med måde (og brug handsker aht. varme og hygiejne).
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand

Re: for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf GeheimBrau » 27. apr 2018, 11:34

Ingen af de 3 kits beskriver hvilken temperatur der skal mæskes ved, brygvejledningen nævner blot 65C.

https://www.maltbazaren.dk/shop/saison- ... 4363p.html
https://www.maltbazaren.dk/shop/viva-we ... 2315p.html
https://www.maltbazaren.dk/shop/gold-di ... 4101p.html
https://www.maltbazaren.dk/images/vejle ... gguide.pdf

Kan det være fordi der er mæsket ved lav temperatur, så der er produceret overvejende forgærbart sukker og demed "ingen" krop?
Brugeravatar
GeheimBrau
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 2. apr 2017, 10:24
Geografisk sted: Mosede Strand

Re: for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf jeslan » 27. apr 2018, 12:06

GeheimBrau skrev:Ingen af de 3 kits beskriver hvilken temperatur der skal mæskes ved, brygvejledningen nævner blot 65C.

https://www.maltbazaren.dk/shop/saison- ... 4363p.html
https://www.maltbazaren.dk/shop/viva-we ... 2315p.html
https://www.maltbazaren.dk/shop/gold-di ... 4101p.html
https://www.maltbazaren.dk/images/vejle ... gguide.pdf

Kan det være fordi der er mæsket ved lav temperatur, så der er produceret overvejende forgærbart sukker og demed "ingen" krop?


Hej.
Jeg har fulgt opskriften som var med til "kittet"
https://ibb.co/ewjB9H

Jeg har mæsket i en spand med isoleringskappe, så maks. temperatur faldet har måske været 3-4 grader - Kan det være forklaringen?
Jeg har også overvejet som det var tørgæren, så jeg vil nu på Brewesteren prøve et all grain deluxe kit med vådgær fra hjemmebryggeren.dk

Tak for feedback!

Mvh
Jesper
jeslan
 
Indlæg: 33
Tilmeldt: 15. feb 2018, 11:08
Geografisk sted: Hillerød

Re: for svag smag, hvad gør jeg forkert.

Indlægaf Truntebryg » 27. apr 2018, 12:32

Altså - nu har du egentlig 0-stillet din erfaring.

Fremover er det Beacon, og opskrifterne skal jo tilpasset den.

Dit problem er egentlig ikke særlig stort, hvis et bryg er for tyndt - ja så laver du den da bare kraftigere næste gang.

Hvis det er dine smagsløg der vil have mere smag, så brygger du bare med ½% mere alc. end generelt.
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster