Længere gæring eller kortere?

Alm. Nybegynder hjælp.

Længere gæring eller kortere?

Indlægaf Mickey » 4. jul 2018, 18:39

Hvad sker der hvis man lader sin bryg gære længere end der står i opskriften, vil FG så blive ved med at falde?

Og kan bryggen så komme til at mangle gær til karboneringen?
Mickey
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 5. feb 2018, 11:17

Re: Længere gæring eller kortere?

Indlægaf peos » 4. jul 2018, 20:59

Den gærer, til den ikke kan længere, og det skal den have lov til. Ellers kan du ikke styre karboneringen. Når FG er konstant og ikke falder længere, så er den færdig. Så du skal følge FG. Og derefter kan den stå i måneder (men det er der ingen grund til), og der vil stadig være levende gær til karboneringen.
peos
 
Indlæg: 614
Tilmeldt: 1. dec 2011, 22:09

Re: Længere gæring eller kortere?

Indlægaf Mickey » 5. jul 2018, 06:37

Fedt. Tak peos. Det er jo perfekt, så er der ikke så meget panik med timingen. Giver god mening at følge FG som pejlemærke.
Mickey
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 5. feb 2018, 11:17

Re: Længere gæring eller kortere?

Indlægaf clucking » 5. jul 2018, 11:10

Præcis som Peos skriver. Men jeg synes du skal vente med at måle første gang til der er gået 14 dage. Og dernæst f.eks. 2 dage senere. Har den samme FG kan du tappe - ellers vent igen og mål nogen dage senere. Hver gang du åbner spanden for at måle er der en risiko for at du inficerer dit øl - så det handler om at måle "det nødvendige og tilstrækkelige" antal gange ;-)
clucking
 
Indlæg: 26
Tilmeldt: 29. mar 2008, 19:50

Re: Længere gæring eller kortere?

Indlægaf Mickey » 8. jul 2018, 07:06

Tak clucking. Ja, det giver mening :-)
Mickey
 
Indlæg: 24
Tilmeldt: 5. feb 2018, 11:17


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Dalmoseosebryg og 6 gæster