Hej
Jeg har været igang med at "prøve" at brygge hjemmebryggerens 'Hoegaarden clon', all grain kittet 'Happy Hougard'.
I opskriften står 60 minutters kogetid, og ved 60 minutter skal man tilsætte aromahumlen
Se billede
Jeg har søgt på søgt på diverse fora på internettet, hvor det peger i retning af, at man lader humlen være i urten i ca 10 -15 minutter ved 70-80 grader.
Jeg mener at have set, at urten, skal afkøles så hurtigt som muligt, så jeg endte med at koge aromahumlen, med de sidste 5 minutter.
Så må jeg se hvordan det smager... Men måske ikke som som opskriften tilsigter. :-)
Er der nogen som har stået overfor samme problemstilling, og kan give lidt input? (Inden jeg prøver et nyt 'Happy Hougard' kit
på forhånd tak
/jesper
Humle som tilsættes ved kogetidens ophør?
Re: Humle som tilsættes ved kogetidens ophør?
Hej
En opdatering. Jeg ringede til Hjemmerbryggeren, og for at høre hvordan anvisningen skulle forståes.
Han sagde at han ville lade hopspideren blive i gryden, under afkøling!
Jeg har altid taget hopspideren op, efter endt kogning, så nu vil jeg prøver at lade den blive i urten, under afkølingen.
Mvh
Jesper
En opdatering. Jeg ringede til Hjemmerbryggeren, og for at høre hvordan anvisningen skulle forståes.
Han sagde at han ville lade hopspideren blive i gryden, under afkøling!
Jeg har altid taget hopspideren op, efter endt kogning, så nu vil jeg prøver at lade den blive i urten, under afkølingen.
Mvh
Jesper
Re: Humle som tilsættes ved kogetidens ophør?
Tak for info.
Det må være sådan lidt a’la whirlpool, at det er tænkt.
Hvis man vil have endnu mere ud af den sidste 60 minutters-humle, kunne man overveje at lade den forblive i også under selve gæringen ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Det må være sådan lidt a’la whirlpool, at det er tænkt.
Hvis man vil have endnu mere ud af den sidste 60 minutters-humle, kunne man overveje at lade den forblive i også under selve gæringen ...
Sent from my iPhone using Tapatalk