Osmosevand

Alm. Nybegynder hjælp.

Osmosevand

Indlægaf Efel » 24. nov 2018, 21:28

Jeg har fået installeret et RO anlæg. Har planlagt brygning af en kølschklon imorgen. Er lidt i tvivl om hvordan forHoldet mellem RO vand og postevand skal være. Vil bruge 5kg pilsnermalt og 1kg München malt i brewster beacon. Tænker omkring 30% RO vand. Korrektion modtages gerne.
Erik
Efel
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: 4. mar 2018, 09:40
Geografisk sted: Ringsted

Re: Osmosevand

Indlægaf Per » 24. nov 2018, 21:46

Efel skrev:Jeg har fået installeret et RO anlæg. Har planlagt brygning af en kølschklon imorgen. Er lidt i tvivl om hvordan forHoldet mellem RO vand og postevand skal være. Vil bruge 5kg pilsnermalt og 1kg München malt i brewster beacon. Tænker omkring 30% RO vand. Korrektion modtages gerne.
Erik


Hej Erik.

Jeg brugte 75% RO-vand, men det afhænger meget af hvordan dit postevand er. Jeg bruger BrunWater skemaet til at justere mit brygvand efter. Til min Kölsch gik jeg efter en vandprofil, der kaldes "yellow full". Om det er et godt valg ved jeg ikke, men den smager nu ganske fortrinligt.

Mvh. Per.
Per
 
Indlæg: 203
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Osmosevand

Indlægaf mhn » 24. nov 2018, 22:07

Vi bruger 50% og 70% i de forskellige øl typer. Om det er klogt? Men de smager godt. :-)
mhn
 
Indlæg: 291
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Osmosevand

Indlægaf Efel » 24. nov 2018, 22:45

Tak for svar.
Min vandsammensætning ser ud som flg:
HCO3 310mg/l
Calcium 105mg/l
Hårdhed 20 dh
pH7,6
Erik
Efel
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: 4. mar 2018, 09:40
Geografisk sted: Ringsted

Re: Osmosevand

Indlægaf morfmir » 25. nov 2018, 16:17

Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 656
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv

Re: Osmosevand

Indlægaf Per » 26. nov 2018, 08:03

morfmir skrev:Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas


Vedhæftet følger et print af hvad jeg gjorde. Kommentarer modtages gerne.

Mvh. Per.
Vedhæftede filer
Brygladen.pdf
(12.23 KiB) Downloadet 91 gange
Per
 
Indlæg: 203
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Osmosevand

Indlægaf Per » 26. nov 2018, 08:09

Per skrev:
morfmir skrev:Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas


Vedhæftet følger et print af hvad jeg gjorde. Kommentarer modtages gerne.

Mvh. Per.


Glemte lige at jeg tilsatte Sauermalt også, maltsammensætningen er flg. til et bryg på 10 ltr.
- 1975 gr. Pilsner malt
- 350 gr. Wheat malt
- 80 gr. Sauermalt.
Per
 
Indlæg: 203
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede

Re: Osmosevand

Indlægaf morfmir » 26. nov 2018, 22:16

Per skrev:
Glemte lige at jeg tilsatte Sauermalt også, maltsammensætningen er flg. til et bryg på 10 ltr.
- 1975 gr. Pilsner malt
- 350 gr. Wheat malt
- 80 gr. Sauermalt.


Hej Per

Det ser sådan det rigtig fint ud. Jeg ville nok bare nøjes med calciumklorid og droppe sulfaten, men jeg kan også godt lide min kølsh sød. Desuden ville jeg droppe surmalten og bruge 100% RO vand og dermed fjerne HCO3 helt. Hvis du fjerner HCO3 har du ikke brug for syre da Calcium og fosfat i malten danner den syre du har brug for til at sænke pH til det ønskede niveau.

/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
morfmir
 
Indlæg: 656
Tilmeldt: 16. dec 2008, 22:55
Geografisk sted: Mørkøv


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster