Side 1 af 1

Osmosevand

: 24. nov 2018, 21:28
af Efel
Jeg har fået installeret et RO anlæg. Har planlagt brygning af en kølschklon imorgen. Er lidt i tvivl om hvordan forHoldet mellem RO vand og postevand skal være. Vil bruge 5kg pilsnermalt og 1kg München malt i brewster beacon. Tænker omkring 30% RO vand. Korrektion modtages gerne.
Erik

Re: Osmosevand

: 24. nov 2018, 21:46
af Per
Efel skrev:Jeg har fået installeret et RO anlæg. Har planlagt brygning af en kølschklon imorgen. Er lidt i tvivl om hvordan forHoldet mellem RO vand og postevand skal være. Vil bruge 5kg pilsnermalt og 1kg München malt i brewster beacon. Tænker omkring 30% RO vand. Korrektion modtages gerne.
Erik
Hej Erik.

Jeg brugte 75% RO-vand, men det afhænger meget af hvordan dit postevand er. Jeg bruger BrunWater skemaet til at justere mit brygvand efter. Til min Kölsch gik jeg efter en vandprofil, der kaldes "yellow full". Om det er et godt valg ved jeg ikke, men den smager nu ganske fortrinligt.

Mvh. Per.

Re: Osmosevand

: 24. nov 2018, 22:07
af mhn
Vi bruger 50% og 70% i de forskellige øl typer. Om det er klogt? Men de smager godt. :-)

Re: Osmosevand

: 24. nov 2018, 22:45
af Efel
Tak for svar.
Min vandsammensætning ser ud som flg:
HCO3 310mg/l
Calcium 105mg/l
Hårdhed 20 dh
pH7,6
Erik

Re: Osmosevand

: 25. nov 2018, 16:17
af morfmir
Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas

Re: Osmosevand

: 26. nov 2018, 08:03
af Per
morfmir skrev:Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas
Vedhæftet følger et print af hvad jeg gjorde. Kommentarer modtages gerne.

Mvh. Per.

Re: Osmosevand

: 26. nov 2018, 08:09
af Per
Per skrev:
morfmir skrev:Du kan med fordel bruge 100% RO vand og så tilsætte de mineraler du har bruge for. Grunden til jeg ville bruge 100% ro vand er for at komme helt af med din HCO3. Det er uønsket i en lys øl som en Kølsh.

Med en 70%ro vand til 30% hanevand får du stadig ret meget HCO3 og du får lige i underkanten med calcium. Så selvom der kommer 30% hanevand i vil jeg komme noget calciumklorid i for at hæve calciumindholdet og klorid for at booste sødmen og maltkarakteren.

Har du de mineraler man skal bruge for at justere vandet?
Her tænker jeg især på calciumklorid, magnesiumsulfat og calciumsulfat

/THomas
Vedhæftet følger et print af hvad jeg gjorde. Kommentarer modtages gerne.

Mvh. Per.
Glemte lige at jeg tilsatte Sauermalt også, maltsammensætningen er flg. til et bryg på 10 ltr.
- 1975 gr. Pilsner malt
- 350 gr. Wheat malt
- 80 gr. Sauermalt.

Re: Osmosevand

: 26. nov 2018, 22:16
af morfmir
Per skrev:
Glemte lige at jeg tilsatte Sauermalt også, maltsammensætningen er flg. til et bryg på 10 ltr.
- 1975 gr. Pilsner malt
- 350 gr. Wheat malt
- 80 gr. Sauermalt.
Hej Per

Det ser sådan det rigtig fint ud. Jeg ville nok bare nøjes med calciumklorid og droppe sulfaten, men jeg kan også godt lide min kølsh sød. Desuden ville jeg droppe surmalten og bruge 100% RO vand og dermed fjerne HCO3 helt. Hvis du fjerner HCO3 har du ikke brug for syre da Calcium og fosfat i malten danner den syre du har brug for til at sænke pH til det ønskede niveau.

/Thomas