Fadølsbegynderspørgsmål

Alm. Nybegynder hjælp.

Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 4. dec 2018, 22:22

Kære alle. Jeg har lige fået min første Cornelius.
Jeg har 3 spørgsmål:
1: Hvordan gør jeg sådan en fætter ren inden brug? Hvad skal skrues af hvordan osv. (Jeg ved godt, hvordan jeg desinficerer...)
2: Tvangskarbonering: er det grundlæggende rigtigt forstået, at jeg bare skruer CO2 op på det tryk, jeg ønsker - og venter?
3: Når jeg skal servere det, hvor meget tryk skal jeg så have?

På forhånd tak.
Thomas
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf fjorgensen » 5. dec 2018, 17:43

keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 844
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 5. dec 2018, 23:25

Tak.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 6. dec 2018, 18:37

Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf Knet » 6. dec 2018, 20:06

Hej,

Jeg karbonerer en uges tid i køler, med co2 stående i skabet. Det er fint.

Trykket skal tilpasses temperaturen du karbonerer ved jf Lunds skema. Min karbonering sker ved 5 grader og 0,8 bar. Start der. Og vil du have karboneret yderligere giver du den bare et nyk til. Fx 1 bar.

Du skal være sikker på ikke at have utætheder. Det er surt at tømme en hel CO2. Du kan evt åbne og lukke CO2 nogle gange dagligt. Og evt give den 3 bar nogle gange til at startet med og så lukke. Manometer rummer så trykket og du kan se på læser når det er vandret ned i øllet. Sådan gjorde jeg til at starte med. Indtil jeg købte en lille flaske der kan være åben hele tiden og hvor tabet ikke vil være så stort, hvis en utæthed skulle opstå.

Vh kenneth
Knet
 
Indlæg: 165
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:58
Geografisk sted: Ballerup

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 6. dec 2018, 21:16

IMG_20181206_204203442.jpg
Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf mage » 6. dec 2018, 23:06

DrFedi skrev:
IMG_20181206_204203442.jpg
Altid dejligt, når ting ankommer uden forklaring. På billedet ses min regulator. Under måleren har den en rund drejeknap. Til hvad? (Jeg troede, jeg skulle indstille trykket på flasken..)


Selve hanen på flasken skal altid åbnes (eller lukkes) helt. “Drejeknappen” på regulatoren regulerer afgangstrykket. På tysk hedder den en “Druckminderer” altså noget der formindsker trykket (fra flasken). Den indstiller du til det ønskede tryk som du kan aflæse på måleren/uret...


Mage

HERMS in the making.....
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Brugeravatar
mage
 
Indlæg: 687
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 6. dec 2018, 23:24

Super. Tak. På et eller andet tidspunkt ved jeg formodentlig, hvad jeg laver.
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf fjorgensen » 7. dec 2018, 21:42

DrFedi skrev:Sandsynligvis dumt tillægsspørgsmål: Øh... Gør det noget, at CO2-flasken kommer med i køleskabet?


Uden for køleren
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 844
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf Dalmoseosebryg » 8. dec 2018, 11:12

Thomas, jeg karbonerer med sukker, herefter køler jeg og overfører til flaske, eller tapper direkte i glas
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1029
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 8. dec 2018, 23:26

Tak Christian. Det kommer jeg muligvis til igen. Men nu skal det bare prøves...
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf Dalmoseosebryg » 8. dec 2018, 23:48

Der jeg mener at jeg karbonerer med sukker på fustage og herefter overfører til flaske
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1029
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Fadølsbegynderspørgsmål

Indlægaf DrFedi » 9. dec 2018, 18:01

Christian, nu har jeg fået anlægget. Så skal jeg også lege (de første gange).
Hvad jeg endnu ikke har luret: Hvis jeg nu antager, at øllet er karboneret, skal jeg bare skrue en lille smule op for trykket, når jeg sætter hane på? Hvor meget?
http://www.facebook.com/bierkellernanobryg
DrFedi er også brugernavn på beercalc.org og maischemalzundmehr.de.
DrFedi
 
Indlæg: 67
Tilmeldt: 25. jan 2016, 22:19
Geografisk sted: Karlslunde


Tilbage til Hjælp til at komme igang.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 6 gæster